Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrep bombetrussel- mannen i Tyskland

36-åring fra Follo har vært etterlyst i et halvt år på kjent adresse. I dag fant politiet fram.

 EN AV DE STØRSTE EVAKUERINGENE I NORSK LUFTFART:  Over 1 000 passasjerer ble evakuert og flytrafikken sto stille over fire timer mandag 16. september på grunn av bombetrusselen fra den etterlyste mannen fra Follo. Foto: Tor Aage Hansen, NTB Scanpix.
EN AV DE STØRSTE EVAKUERINGENE I NORSK LUFTFART: Over 1 000 passasjerer ble evakuert og flytrafikken sto stille over fire timer mandag 16. september på grunn av bombetrusselen fra den etterlyste mannen fra Follo. Foto: Tor Aage Hansen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 36 år gamle mannen som er siktet for bombetrusler mot Trondheim Lufthavn Værnes 16. september, og i forrige uke kom med alvorlige trusler mot en rekke norske institusjoner, ble tirsdag pågrepet av politi i Tyskland.

Han har oppholdt seg på kjent adresse i Berlin siden han stakk av fra tvungen psykiatrisk behandling på Ahus og ble etterlyst av politiet allerede for snart et halvt år siden.

- Jeg har fått bekreftet at han er pågrepet i dag, men vet ikke ennå ikke nøyaktig hvor eller hva som skjer videre, sier politistasjonssjef Trond Vennatrø ved Follo politistasjon til Dagbladet tirsdag kveld.

Også foreldrene har fått vite av politiet at sønnen er pågrepet.

De har lenge bedt om at sønnen får hjelp og blir pågrepet på den adressen han lenge har fortalt. De har anmeldt Follo politidistrikt for tjenesteforsømmelse til Spesialenheten for politisaker.

Bombetrusselen mot Værnes utløste en samlet millionkostnad med stans i flytrafikken ved flere av landets store flyplasser.

12. november framsatte 36-åringen en rekke nye bombetrusler mot norske offentlige institusjoner.

Politimester: - Vi har ikke lykkes Dagen etter varslet han at mer ville komme.

- Jeg beklager ulempene dette medfører for alle som blir berørt, men det er dessverre mulig at jeg må gjøre det igjen, sa den etterlyste og siktede bombetrusselmannen i en telefonsamtale med Dagbladet fra Berlin.

Da innrømmet Follos politimester Arne Jørgen Olafsen at politiet ikke hadde lyktes i ettersøkingsjobben så lange 36-åringen fortsatt terroriserte det norske samfunn fra sin base i Berlin, der det er tysk politi som må styre med pågripelser etter anmodning fra samarbeidsland.

I fjor ble bombetrusselmannen, som inntil da bare hadde hatt bagatellmessig kontakt med politiet, dømt i tingretten for trusler mot nær kjente og mot offentlige tjenestemenn.
Kommenterte egen sak I ankesaken konkluderte Borgarting lagmannsrett med at han var strafferettslig utilregnelig, men for frisk til å bli tvangsinnlagt.

I februar i år ble han likevel tvangsinnlagt på Ahus på Lørenskog, der han uteble fra en helgepermisjon i slutten av mai.

Siden har det vært politiets sak å finne han. 36-åringen har hele tiden fortalt på Facebook hvor han der. Derfra har han svært aktivt kommentert misnøyen med politi, psykiatri og andre offenltige institusjoner i forbindelse med den opprinnelige trusseltiltalen som endte med "ikke tilregnelig" og fri mann i Biorgarting lagmannsrett.

 ÅPENT SKJULESTED:  Her har 36-åringen  bodd i Berlin siden juni - og han har fortalt om det på sosiale medier, også kjent av norsk politi. Tirsdag ble han pågrepet, men verken politistasjonssjefen i Follo eller foreldrene har fått vite om det var her pågripelsen skjedde. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.
ÅPENT SKJULESTED: Her har 36-åringen bodd i Berlin siden juni - og han har fortalt om det på sosiale medier, også kjent av norsk politi. Tirsdag ble han pågrepet, men verken politistasjonssjefen i Follo eller foreldrene har fått vite om det var her pågripelsen skjedde. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET. Vis mer