Pågrep mann da Lena forsvant. Så fløy han ut av landet

Politiet har beslaglagt mannens bil, og avsperret et område rundt huset hans.

DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet
DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til 15. mai forsvant pastoren og trebarnsmora Lena Wesström (45) sporløst. I forbindelse med forsvinningen ble en mann pågrepet av svensk politi, like etter fløy han ut av landet.

En intensiv leteaksjon pågikk i fire dager før liket av trebarnsmoren ble oppdaget av privatpersoner bare 100 meter fra hennes hjem.

Politiet har jobbet ut fra en teori om at 45-åringen ble kidnappet fra sitt hjem, og mener det er flere ting som støtter den teorien: Døra til boligen hennes sto oppe og hennes personlige eiendeler lå igjen.

- Akkurat nå finnes det ingenting som tyder på at vi ikke skal klare å oppklare denne saken, sier spaningsleder Peter Springare til Expressen lørdag.

Pågrep mann

Svensk politi har i etterkant av likfunnet åpnet drapsetterforskning, og har forklart at de vil gå bredt ut. I løpet av leteaksjonen pågrep de en mann, mistenkt for å ha bortført Wesström.

Ifølge Expressen skal mannen ha bodd i nærheten av Wesström, og i et innlegg på sosiale medier skal hun ha beskrevet ham som «en venn» for noen år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer