DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet
DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: PolitietVis mer

Pågrep mann da Lena forsvant. Så fløy han ut av landet

Politiet har beslaglagt mannens bil, og avsperret et område rundt huset hans.

Natt til 15. mai forsvant pastoren og trebarnsmora Lena Wesström (45) sporløst. I forbindelse med forsvinningen ble en mann pågrepet av svensk politi, like etter fløy han ut av landet.

En intensiv leteaksjon pågikk i fire dager før liket av trebarnsmoren ble oppdaget av privatpersoner bare 100 meter fra hennes hjem.

Politiet har jobbet ut fra en teori om at 45-åringen ble kidnappet fra sitt hjem, og mener det er flere ting som støtter den teorien: Døra til boligen hennes sto oppe og hennes personlige eiendeler lå igjen.

- Akkurat nå finnes det ingenting som tyder på at vi ikke skal klare å oppklare denne saken, sier spaningsleder Peter Springare til Expressen lørdag.

LIKE VED: Wesström ble funnet bare få hundre meter fra sit hjem. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen
LIKE VED: Wesström ble funnet bare få hundre meter fra sit hjem. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen Vis mer

Pågrep mann

Svensk politi har i etterkant av likfunnet åpnet drapsetterforskning, og har forklart at de vil gå bredt ut. I løpet av leteaksjonen pågrep de en mann, mistenkt for å ha bortført Wesström.

Ifølge Expressen skal mannen ha bodd i nærheten av Wesström, og i et innlegg på sosiale medier skal hun ha beskrevet ham som «en venn» for noen år siden.

Natt til 10. januar 2017 ringte derimot Wesström til politiet og anmeldt mannen for en voldshendelse. Expressen gjengir fra anmeldelsen at Wesström og den anmeldte mannen skal ha sittet i en bil utenfor huset hennes, hvor det skal ha utartet en krangel, ifølge Wesströms forklaring.

Saken ble imidlertid henlagt etter åtte måneder på grunn av manglende bevis. Wesström skal også ha anmeldt mannen for overfall ved en tidligere anledning, men trukket den før politiet åpnet etterforskning.

ÅPEN: Døra til trebarnsmorens hjem ble funnet åpen. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen
ÅPEN: Døra til trebarnsmorens hjem ble funnet åpen. Foto: Alex Ljunghahl / Expressen Vis mer

Fløy til USA

Det er nettopp denne mannen som ble pågrepet da Wesström forsvant for to uker siden. Politiet løslot ham etter et par timer, og USAs toll- og grensevakter bekrefter overfor Expressen at han landet i Los Angeles den 16. mai.

Ifølge SVT Nyheter ble det gjort beslag av en bil i forbindelse med drapsetterforskningen, og lørdag kveld bekrefter politiet i Arlanda at bilen tilhørte den aktuelle mannen.

- Vi har sørget for at bilen ble beslaglagt for tekniske undersøkelser, sier Stefan Färdigs til Expressen. Politiet har også sperret av et område rundt mannens hus i forbindelse med etterforskningen.

Politiet har imidlertid ikke villet uttale seg om mannen fortsatt regnes som mistenkt i saken, eller om han er interessant i forbindelse med etterforskningen. Expressen har forsøkt å komme i kontakt med mannen uten hell.

Wesström beskrives som en kvinne med et stort kontaktnett, som er glad i friluftsliv og som er svært aktiv på sosiale medier. Hun har tidligere arbeidet som frikirkepastor og med flyktninger i Örebro.