Pågrep mistenkt terrorist

Dramatisk pågripelse på britisk flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann ble i formiddag påført elektrosjokk og pågrepet i det han var i ferd med å ta seg om bord i et fly på Manchester Airport i Storbritannia klokka 08.30 lokal tid.

Vitner forteller til Manchester Evening News at mannen kom seg forbi sikkerhetskontrollen på Manchester Internasjonale flyplass, for så å bevege seg under et fly med en svart koffert. Da politiet forsøkte å få kontakt med ham, la han på sprang.

Terminal 2 på flyplassen var blitt midlertidig stengt etter at det ble funnet en gjenstand som man ikke visste hvem tilhørte eller hva den inneholdt.

Da mannen nektet å etterkomme politiets ordre, ble det brukt elektrosjokk for å få ham under kontroll.

- Politiet prøvde å pågripe mannen, men han satte seg til motverge. Derfor måtte vi bruke elektrosjokk for å pågripe ham, sier en talsmann for politiet i Manchester.

Mannens identitet er foreløpig ikke kjent, men ifølge Sky News skal han være av asiatisk opprinnelse. Kofferten hans er tatt hånd om av bombeeksperter og ødelagt i en kontrollert sprengning.

Ifølge en talsmann for flyplasssen forlater ingen fly Manchester før terroralarmen er avblåst. Likevel oppfordrer de alle passasjerer å møte opp til avgangene sine til fastsatt tid.

HER PÅGRIPES DEN TERRORMISTENKTE: Med kofferten stående igjen på flystripa, blir mannen tatt hånd om av politiet etter å ha blitt skutt med elektrosjokkpistol. Foto: MEN
HER PÅGRIPES DEN TERRORMISTENKTE: Med kofferten stående igjen på flystripa, blir mannen tatt hånd om av politiet etter å ha blitt skutt med elektrosjokkpistol. Foto: MEN Vis mer
SPERRET AV STORE OMRÅDER: Politiet tar ingen sjanser, og stengte hele Terminal 2, og deler av Terminal 1 etter terroralarmen. Også deler av parkeringsanlegget ble sperret av.
ELEKTROSJOKK: Politiet brukte en Taser-pistol for å få kontroll på den terrormistenkte mannen.