Tyveri på Romerike

Pågrep rumenere for milliontyveri etter jakketabbe

Da politiet spurte om rumenerne kjente igjen en jakke som lå i bilen med tyvgods, svarte den ene: «Den er min!»

«DEN ER MIN»: Rumeneren klarte ikke å holde munn da politiet spurte om noen kjente igjen jakka de fant i bilen med tyvgods. Foto: Politiet 
«DEN ER MIN»: Rumeneren klarte ikke å holde munn da politiet spurte om noen kjente igjen jakka de fant i bilen med tyvgods. Foto: Politiet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tirsdag ble en bedrift på Romerike frastjålet verktøy verdt over en million kroner. Tyveriet gjorde at bedriften mistet muligheten til å jobbe i en dag.

Men i går kom politiet over en bil som på grunn av tekniske problemer hadde stoppet i Askim, i bilen lå det stjålne verktøyet fra bedriften på Romerike.

Mens politiet var på stedet stoppet det en annen bil med sju personer inni, kan politiadvokat John Skarpeid fortelle til Dagbladet.

Det var NRK som først omtalte saken.

Kjente igjen jakken sin blant tyvgodset

- De sju i bilen kom med slepetau og utstyr til å taue bilen med tyvgodset inni, men samtidig nektet de for at de hadde noen forbindelse til bilen. Vi tenkte da at det var svært sannsynlig at personene i bilen som ankom likevel hadde tilknytning til bilen med verktøyet, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Og rumenerne hadde dobbelt uflaks. Ikke nok med at bilen stoppet, og at politiet ankom den havarerte bilen omtrent samtidig med dem. I bilen med tyvgods var det i tillegg til verktøy flere jakker.

- Vi tok en av jakkene, og spurte om de mistenkte om noen kjente den igjen. Da var det en som svarte «Den er min!», sier Skarpeid, og legger til at det ikke akkurat gjorde politiets mistanke noe mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer