Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrep samboeren til Toska

Undersøkelser av leietakere i et Sandnes-hus førte til at ytterligere en person er pågrepet og siktet i NOKAS-saken. Mandag skal teknikere undersøke huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personen ble pågrepet av politiet på Østlandet, og er siktet for medvirkning til grovt ran av Norsk Kontantservice A/S (NOKAS) i Stavanger 5. april.

- Den siktede er avhørt, og vil eventuelt bli framstilt for varetektsfengsling i Stavanger mandag, opplyser politiinspektør Ernst Kr. Rossebø i Rogaland politidistrikt, til NTB.

Ifølge VG Nett er det samboeren til den etterlyste ranssiktede David Aleksander Toskas som ble pågrepet.

Leietaker

Tidligere i uken hadde politiet en rundspørring i Smeaheia i Sandnes. Politiet mener at huset har vært tilholdssted for flere av NOKAS-ranerne, blant annet den ettersøkte David Aleksander Toska ((29).

Rossebø er svært tilbakeholden med opplysninger om den nye siktelsen i saken. Det er uvisst om politiet mener personen som torsdag ble siktet, kan ha vært blant beboerne i Sandnes-huset.

- Bakgrunnen for pågripelsen er opplysninger som er fremkommet i den senere tid. Spesielt i forbindelse med etterforskningen opp mot det antatte oppholdsstedet i Smeaheia på Sandnes hvor ranerne bodde forut for 5. april, sier Rossebø. Han opplyser at politiet også vil foreta en teknisk undersøkelse av huset mandag.

Rekognosering

I sju måneder har en betydelig etterforskningsgruppe jobbet med NOKAS-ranet der deres kollega, polititjenestemannen Arne Sigve Klungland, ble drept. Etter hvert har etterforskerne fått et godt bilde av hva som skjedde før og under ranet.

Mye tyder på at ranerne har brukt god tid på rekognosering av ransmålet og Stavanger-området. I tillegg til Toska skal også den ranssiktede Kjell Alrich Schumann (38) oppholdt seg i Stavanger-området en god stund før NOKAS-ranet. Ifølge VG skal Schumann bodd på Roaldsøy under falskt navn fra desember i fjor til like etter ranet.

Med pågripelsen torsdag er nå 15 personer siktet for drapsranet i Stavanger. En av de 15 er siktet for å ha forstyrret politiets arbeid, mens resten er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran.

Foruten mannen som ble pågrepet i dag, sitter sju varetektsfengslet. Fire er løslatt, men fortsatt siktet, og tre personer er etterlyst. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media