Pågrep sovende revolvermann

Politiet pågrep like før klokken tre i natt mannen (26) som viftet med en pistol eller en revolver i Kristiansand sentrum ved 22.45-tiden torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevæpnet politi i fullt kamputstyr omringet ved midnatt det kombinerte hybelhuset og hotellet Savoy i Kristian IV. gate, der de mente pistolmannen befant seg.

- Kjentfolk fra Kristiansand tipset oss om hvem mannen var og vi fant etter hvert ut på hvilket rom han holdt til. Vi gikk til aksjon, forteller vaktsjef Gunnar Vang ved Kristiansand politidistrikt.

Da politiet tok seg på mannens rom, la han og sov - sterkt beruset.

- Han våknet ikke før vi vekket ham og visste nok ikke at politiet hadde vært etter ham, sier Gunnar Vang.

Mannen hadde truet med våpenet mens han kranglet med to ungdommer - en gutt og ei jente. De to kjente ikke mannen. De traff hverandre tilfeldig, og det oppsto en krangel som førte til noe håndgemeng. Det var etter dette at den berusede mannen trakk våpen før han forsvant.

- Vi har ikke funnet våpenet og leter fortsatt etter det, opplyser vaktsjef Gunnar Vang.

Det ble ikke løsnet skudd, og politiet har flere vitner til knuffingen og truslene. Det var mange i nærheten. I sterkt trafikkerte Vestre Strandgate noen meter fra hotellet ligger en av de mest brukte bussholdeplassene i Kristiansand.

26-åringen avhøres i løpet av dagen.