Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet 19 ganger tidligere, hans egen mor fryktet ham

Politidrapsmannen Ismaaiyl Brinsley (28) var seriekriminell.

ARRESTERT 19 GANGER:  Ismaaiyl Brinsley ble pågrepet 19 ganger i løpet av sitt 28 år gamle liv. I går skjøt han sin tidligere kjæreste og drepte to politimenn i New York før han tok sitt eget liv. Her fra etter en pågripelse for ran i Ohio i 2009. Foto: AP / Springfield, Ohio Police Department / NTB scanpix
ARRESTERT 19 GANGER: Ismaaiyl Brinsley ble pågrepet 19 ganger i løpet av sitt 28 år gamle liv. I går skjøt han sin tidligere kjæreste og drepte to politimenn i New York før han tok sitt eget liv. Her fra etter en pågripelse for ran i Ohio i 2009. Foto: AP / Springfield, Ohio Police Department / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som pekes ut å stå bak de brutale drapene på New York-politimennene  Rafael Ramos og Wenjian Liu mens de spiste lunsj i sin patruljebil i går, har en lengre kriminell karriere bak seg.

Drapene blir beskrevet som rene henrettelser.

Ismaaiyl Brinsley (28) ble etter at han skal ha gjennomført drapene funnet hardt skadd på en t-banestasjon like ved. Han døde senere av skadene og politiet mener han tok sitt eget liv.

19 arrestasjoner I forkant av politidrapene skal mannen ha reist fra Baltimore utenfor New York. I Baltimore skal han ha skutt sin eks-kjæreste tidligere på dagen. Kvinnens tilstand er stabil, ifølge politiet.

Ifølge politisjef Robert Boyce i NYPD skal 28-åringen ha ringt moren til sin tidligere kjæreste og sagt at han skjøt hennes datter ved en feiltakelse og at han håper det går bra med henne, melder ABCEyewitness News

Disse hendelsene er de mest alvorlige forbrytelsene han er kjent for, men mannen har ikke vært noen fremmed for det amerikanske politiet og domstolen.

HENRETTET I TJENESTE: Wenjian Liu and Rafael Ramos. Foto: Michael Graae / Getty Images / AFP / NTB scanpix
HENRETTET I TJENESTE: Wenjian Liu and Rafael Ramos. Foto: Michael Graae / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer

Ifølge nyhetsbyrået AP opplyste New York-politiet under en pressekonferanse i kveld norsk tid at mannen blitt arrestert hele 19 ganger tidligere.

Huffington Post
skriver at mannen har vært arrestert for tyveri og ran i Ohio. I staten Georgia skal han også ha ranet, stjålet fra butikker, gått med våpen skjult på seg og forstyrret alminnelig ro og orden på sin vei, samt at han skal ha forhindret en politimann i å få gjort jobben sin, ifølge ABC.

Han ble dømt etter våpenloven i Georgia i 2011 og sonet to år i fengsel. Han skal også ha blitt arrestert flere ganger i New York. The New York Daily News meldte tidligere i dag at 28-åringen skal ha hatt tilknytninger til en eldre fengselsgjeng - Black Guerrilla Family, men dette avviste New York-politiet under en pressekonferanse i kveld, ifølge CNN.

Moren var redd for sønnen Derimot kan det tyde på at mannen hadde store personlige problemer. Ifølge politiet, som har snakket med 28-åringens mor, skal mannen ha forsøkt å ta sitt liv for et år siden.

Moren har forklart til politiet at han hadde en trøblete barndom og at hun levde i frykt for ham, ifølge CNN Breaking News på Twitter.

Politiet har snakket med to vitner som skal ha vært I kontakt med ham før drapene. Han skal ha bedt dem om å følge ham på Instagram for å se hva han planla å gjøre.

Ifølge en Instagram-profil som sirkulerte etter drapene skal en mann tre timer før drapene ha lagt ut at han ville drepe politimenn som hevn for drapene Michael Brown og Eric Garner. Den svarte tenåringen Brown ble skutt og drept av en hvit politimann i Ferguson i august.  Den svarte seksbarnsfaren Garner døde etter å ha blitt tatt nakkegrep på av en hvit politimann i New York i sommer.

Lik Dagbladet på Facebook

«Jeg skal gi griser vinger i dag», skrev Brinsley på sin Instagram-profil, ifølge Washington Post. Under hadde han publisert et bilde av en pistol og et par blodstenkte kamuflasjebukser.

Pågrepet for nytt politidrap Dagen etter dobbelpolitidrapet i New York, rystes USA av nok et politidrap i dag. 45 år gamle Charles Kondek ble skutt i Tarpon Springs i Florida etter at han ble kalt ut til et oppdrag natt til søndag lokal tid. Han døde av skadene på et lokalt sykehus. Fembarnsfaren jobbet flere år i New York-politiet, men det er ikke kommentert om dette var motivet for drapet.

Nyhetsbyrået AP melder i kveld at en 23 år gammel mann er pågrepet for drapet.