Pågrepet bare dager etter han flyttet til Bergen for å studere

Familie til siktet 21-åring varslet om flytting og ny karriere.

 GRUNDIGE UNDERSØKELSER:  Flere faser av politiets grundige undersøkelser av huset i Hundseterveien i Øyer, der den drepte Bjarte Hansen (58) og hans etterlyste stesønn, Kim Andreas Kristiansen (23), bodde i kjellerleiligheten midt under huset. Etterhvert har politiet også interessert seg for kjellerrommet med den hvite dobbeltdøra til venstre. Bildet øverst til venstre er tatt søndag, da etterforskerne konsentrerte seg om leiligheten. Det er politiet som har markert en flate på dørene i rosa. Under er andre beboere i huset i samtale med politiet utenfor kjellerrommet. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
GRUNDIGE UNDERSØKELSER: Flere faser av politiets grundige undersøkelser av huset i Hundseterveien i Øyer, der den drepte Bjarte Hansen (58) og hans etterlyste stesønn, Kim Andreas Kristiansen (23), bodde i kjellerleiligheten midt under huset. Etterhvert har politiet også interessert seg for kjellerrommet med den hvite dobbeltdøra til venstre. Bildet øverst til venstre er tatt søndag, da etterforskerne konsentrerte seg om leiligheten. Det er politiet som har markert en flate på dørene i rosa. Under er andre beboere i huset i samtale med politiet utenfor kjellerrommet. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Den 21 år gamle mannen fra Lillehammer som er siktet for medvirkning til drapet i Øyer på 58 år gamle Bjarte Hansen forrige uke, ble pågrepet av politiet bare noen dager etter at han hadde flyttet til Bergen.

21-åringen, som er en bekjent av etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23), har i dag blitt varetektsfengslet i fire uker.

Et familiemedlem la ut bilde av 21-åringen på Facebook forrige torsdag, og fortalte han skulle flytte til Bergen for å studere.

Det var samme dag som politiet rykket ut til en brann ved Hafjelltoppen, der de fant et lik på et bål i skogen ved Hundseterveien.

Tidligere ustraffet Ifølge VG ble den 21 år gamle mannen pågrepet i Bergen tirsdag, etter å ta tatt nattoget til sin nye by.

Han er tidligere ustraffet, og ifølge politiet samarbeider han i avhør.

Ifølger lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen arbeider politiet ut fra hovedteorien at 58-åringen ble drept i leiligheten der han og stesønnen bodde, tre kilometer lenger ned i Hundseterveien enn der turgåeren gjorde det makabre bålfunnet.

Liket fraktet i bil Dersom 58-åringen ble drept i sin egen bolig, er en av teoriene at han ble fraktet med bil opp til bålplassen. 

Politiet har tidligere foklart at hverken avdøde eller den drapssikta og etterlyste stesønnen hadde førerkort.

- Men om den pågrepne har førerkort, vil jeg ikke kommentere, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

Politiets tekniske etterforskere har også brukt flere dager på å finkjemme den lille leiligheten, og etterhvert også et lagerrom i kjelleretasjen på huset.

Det indikerer at politiet har hatt en omfattende jobb å gjøre på et drapsåsted.

Dagbladet observerte i går at politiet ransaket et hus i Lillehammer, som disponeres av den pågrepne 21-åringens familie. Drapssiktede er også registrert på boligen.

I ettermiddag er den etterlyste og drapssiktede Kim Andreas Kristiansen fortsatt ikke pågrepet.