Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet, dømt og satt fri - i løpet av tre dager

- Dårlig signal, umulig å si hvor han er, sier politisjef i Østfold om polsk smugler.

 KØ FOR Å KOMME INNE:   Kong Harald og daværende justisminister Knut Storberget i luftegården etter åpningen i desember 2010 av Halden fengsel med om lag 250 soningsplasser. Nå vil regjeringen utvide med plass til 100 nye fanger i Halden. Arkivfoto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
KØ FOR Å KOMME INNE: Kong Harald og daværende justisminister Knut Storberget i luftegården etter åpningen i desember 2010 av Halden fengsel med om lag 250 soningsplasser. Nå vil regjeringen utvide med plass til 100 nye fanger i Halden. Arkivfoto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før jul la regjeringen fram forslag om å opprette 2000 nye fengselsplasser innen 2040 - altså i løpet av 25 år.

Her er hele stortingsmeldingen.

Kommende tirsdag skal justiskomiteen på Stortinget ha en åpen høring om forslaget.

Det er liten trøst for tollvesen, politi og rettsvesen i Østfold, som ekspederte en smugling- og utvisningssak i rekordfart sist helg.

Smaalenenes Avis
forteller at tollvesenet sist lørdag ved 06-tiden stoppet en polsk mann med 600 liter smuglerøl i bilen i nærheten av Momarken.

Og politiet avdekket straks et annet straffbart forhold: den polske statsborgeren oppholdt seg ulovlig i landet.

Han har vært utvist siden slutten av 2013 på grunn  av kriminelle forhold.

Allerede mandag, på den andre dagen etter pågripelsen, ble den polske mannen i 30-årene dømt til ett års ubetinget fengsel.

- Umulig å si hvor han er
Og framstilt for varetektsfengsling.

Da måtte lovens håndhevere gi tapt. Det var ingen ledige varetektsplasser, og politiet måtte sette den dømte fri.

- Dette er ikke greit, og det sender et dårlig signal til disse som driver med slik smugling. Hvor han er nå, er umulig å si, sier stasjonssjef Per Fjeld ved Indre Østfold politistasjon til lokalavisa.

Om signalet er dårlig eller godt for smuglere: nå står 1.185 dømte personer i soningskø til proppfulle norske fengsler, viser en oversikt VG brakte i går.

Hele Norges coronakart