Pågrepet etter at kvinne (70) døde

Samboeren siket for vold med døden til følge i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser jourhavende jurist Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Kvinnen bodde i en mindre bygård midt i Ålesund sentrum, og ble funnet død i oppgangen til gården søndag formiddag. Politiet ble varslet klokken 10.15 søndag formiddag av mannskapet på en ambulanse som rykket ut. Ifølge Skovly vil kvinnen bli obdusert mandag.

Politiet tok inn kvinnens samboer til avhør etter funnet. Han hadde tidligere søndag status som mistenkt, men ble senere på kvelden siktet i saken.

Nekter for vold

Det er på det rene at det har vært bråk i leiligheten der mannen i 60-årene og den 70 år gamle kvinnen bodde, og at det var alkohol med i bildet. I avhør har mannen i 60-årene nektet for å ha brukt vold mot kvinnen.

- Det er vitneopplysninger og funn på åstedet som gjør at vi har valgt å sikte ham for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier Skovly.

Omstendighetene rundt dødsfallet er foreløpige uklare, men ifølge Skovly var det ingen andre personer i leiligheten da det oppsto bråk.

Politiet har hatt flere av samboerparets naboer inne til vitneavhør, som blant annet skal ha opplyst at den siktede var beruset natt til søndag.

Mandag blir det tatt stilling til om og eventuelt når den siktede skal fremstilles for varetektsfengsling.

Ukjent dødsårsak

Politiet har gjennom søndagen gjentatt at de etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. Politiet kjenner ennå ikke dødsårsaken, og kan derfor ikke fastslå at kvinnen ble drept.

- Men at vi har siktet mannen, betyr at vi mener at kvinnen døde som følge av vold påført av sin samboer, sier Skovly. Han opplyser videre at politiet ikke kjenner til om den siktede hadde noe drapsmotiv.

En endelig avklaring på hva 70-åringen døde av er ventet når obduksjonsrapporten er klar, tidligst mandag kveld.

(NTB)