- Pågrepet etter at politiet hadde dobbeltsjekket overvåkningsbilder fra en bensinstasjon i 2010

Uten DNA-bevis og gjerningsmann henla politiet saken hvor ei 13 år gammel jente ble utsatt for overgrep i Hakadal for fire år siden.

OVERGREP: Her, på en gangvei mellom to hus, ble det begått overgrep mot en seks år gammel jente i 2008. Mannen i 40-åra, som ble pågrepet lørdag, har erkjent befatning med denne og tre andre overgrepssaker mot barn og ungdom på Østlandet. Fantomtegningen ble laget etter en voldtekt av ei 18 år gammel jente i 2011. Foto: Benjamin A. Ward
OVERGREP: Her, på en gangvei mellom to hus, ble det begått overgrep mot en seks år gammel jente i 2008. Mannen i 40-åra, som ble pågrepet lørdag, har erkjent befatning med denne og tre andre overgrepssaker mot barn og ungdom på Østlandet. Fantomtegningen ble laget etter en voldtekt av ei 18 år gammel jente i 2011. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Likevel er det nye funn i Hakadal-saken som til slutt felte serieovergriperen.

Etter det Dagbladet får opplyst var det en sedelighetsetterforsker ved Romerike politidistrikt som etter fellesinformasjon fra Kripos i Nittedal-saken i mai i år gjorde et svært viktig funn, i gammelt materiale fra den fire år gamle Hakadal-saken.

I opptak fra overvåkningskameraer på en bensinstasjon i august 2010 skal etterforskeren i den nye gjennomgangen ha funnet bilder av det som trolig har vist seg å være familiefarens bil.

- Det er riktig at det ble sendt ut et stikkbrev til politiet i Norge og at det førte til at det ble satt i gang etterforskning av den henlagte saken fra Hakadal i 2010. Det er koblingen mellom spor i denne saken og mai-saken som gjorde at vi kunne sirkle inn ID på siktede, sier politiadvokat Anne Merethe Evenrud i Kripos.

Grove overgrep Forrige lørdag kunne politiet endelig gå til pågripelse av familiefaren i 40-åra som nå er siktet for fire grove overgrep mot unge jenter i alderen seks til 18 år. Mannen har erkjent befatning med samtlige saker som har funnet sted i tidsrommet fra 2008 til 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer