Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet etter bombealarm

En 39 år gammel mann er arrestert etter at det ble funnet tre bombeliknende gjenstander i oljehavnen i Södertälje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som ble pågrepet i Stockholm, er mistenkt for grov utpressing og for å ha planlagt det svensk politi beskriver som grov, allmennfarlig ødeleggelse.

Det er fortsatt uklart hvordan den angivelige utpressingen skal ha skjedd, men politiet bekrefter at det er kommet inn trusler i forbindelse med aksjonen.

- Akkurat nå sjekker vi om det finnes en sammenheng mellom gjenstandene som er funnet og de trusler som er mottatt, sier informasjonsansvarlig hos politiet i Södertälje, Björn Pihlblad, til den svenske avisa Expressen.

Stengte havnen

Bombealarmen gikk i går ettermiddag, da to ansatte hos selskapet Aga fant tre mistenkelige rør som var tilknyttet hver sin blinkende anordning inne på selskapets område.

Klokka 15 var store deler av havnen stengt.

Selskapet sa i går at de ikke hadde mottatt noen trusler, noe som kan tyde på at utpressingsforsøket skjedde etter at gjenstandene var funnet.

- Jeg vil ikke si om truslene kom før eller etter gjenstandene ble funnet, sier pressetalsmann Christer Berg hos politiet i Södertälje til det svenske nyhetsbyrået TT

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Eksplosjonsfare

Bombeeksperter fra politiet og forsvaret er på stedet, men det er fortsatt uklart om gjenstandene virkelig er eksplosiver. Ved 17.30-tida i dag plasserte en bomberobot den første av de tre mistenkelige gjenstandene i et spesialkjøretøy.

De første meldingene som kom i går, tyder på at rørene var plantet ved tanker som inneholdt flytende karbondioksid. Stoffet er ikke brennbart, og utgjorde ingen eksplosjonsfare.

Seinere er det kommet fram at det også er beholdere med gasol og kjemisk alkohol rett ved de mistenkelige rørene.

Dermed var situasjonen langt mer alvorlig enn det som først ble kjent.

SPERRET AV: Store deler av havnen i Södertälje er fortsatt avsperret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!