Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet etter drosjeran

Etter flere timers jakt, pågrep politiet en mann i slutten 20-årene som pistolranet en drosje like før klokka 15 i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpna politi hadde da raktet på mannen siden de rykket ut til åstedet ved Moskeen i Enebakkveien 36 ved 14.50-tida. Raneren hadde rømt fra stedet til fots ned en sti. Politiet ga straks ordre om bevæpning.

- Drosjeeieren kom ut og så innbruddstjuven i ferd med å rane bilen. Da ble han truet med noe som liknet et våpen. Vi leter nå etter gjerningsmannen, fortalte operativ uteleder Geir Rønning ved Oslo politidistrikt.

Knuste rute

Våpenmannen fikk med seg to mobiltelefoner og to drosjepunger med et ukjent pengebeløp. Han knuste en rute i Mercedes-drosjen for å komme inn i bilen.

Polititjenestemenn fant under søk i området rundt åstedet en pose med en bilstereo og brukerutstyr for narkotika. Politiet mener at våpenmannen har kastet posen fra seg under flukten.

Lette etter fingeravtrykk

Drosjesjåføren avga i ettermiddag vitneforklaring i en politibil på åstedet. Han har sagt at gjerningsmannen er mørkhudet, om lag 180 - 185 cm høy, og kledd i mørke klær. Teknikere fra Kriminalvakta undersøkte drosjen og posen for fingeravtrykk.

RYSTET: Drosjesjåføren som fikk rettet pistolen mot seg er rystet etter opplevelsen. Politiet bevæpnet seg i jakten på våpenmannen.