Pågrepet etter fallskjermhopp fra Eiffeltårnet

Den pågrepne mannen skal ha kommet seg unna sikkerhetsvaktene torsdag morgen.

EIFFELTÅRNET: For andre gang denne uka har Eiffeltårnets operatør politianmeldt inntrengere. Foto: Michel Euler / AP / NTB
EIFFELTÅRNET: For andre gang denne uka har Eiffeltårnets operatør politianmeldt inntrengere. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert

Politiet i Paris har pågrepet en mann som torsdag hoppet i fallskjerm fra Eiffeltårnet. Det bekrefter politiet overfor AFP.

Tårnets operatør, Sete, beskriver fallskjermhopperen som en erfaren klatrer.

Han skal ha blitt oppdaget på området av tårnets sikkerhetsvakter like etter klokka fem torsdag morgen, men klart å ta seg til toppen med en fallskjerm i en ryggsekk, uten å bli stanset.

- Denne typen uansvarlig oppførsel setter folk som jobber i eller ved tårnet i fare, sier Sete i en uttalelse.

Politiet oppgir til nyhetsbyrået at mannen ble pågrepet like etter landing i nærheten av landemerket, for å ha satt andres liv i fare.

Hendelsen førte også til at turistattraksjonen, nok en gang denne uka, måtte åpne seinere enn normalt.

Det skjedde også mandag, da to fulle amerikanere ble funnet sovende mellom tårnets andre og tredje etasje, på et sted som er stengt for publikum, og måtte reddes ned.

Sete har politianmeldt både amerikanerne og fallskjermhopperen.

Eiffeltårnet ble også evakuert i to omganger lørdag forrige uke, på grunn av falske bombetrusler. Politiet etterforsker truslene, som blant annet skal ha blitt framsatt på et gaming-nettsted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer