Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet etter funn av våpen og eksplosiver

Mann i 70-åra er siktet i saken.

PÅGREPET: En mann er pågrepet etter at politiet fant våpen, ammunisjon og eksplosiver i huset hans torsdag. Klipp: Madeleine Liereng. Video: NTB Scanpix Vis mer

En mann i 70-åra er pågrepet og siktet for brudd på våpenlovgivningen etter funn av våpen og ammunisjon, samt eksplosiver, i hans bolig torsdag.

Politiet, bombegruppa og eksperter fra Forsvaret er på stedet. Det er sperret av et stort område ved boligen og en del av skogen rett ved.

Politiet var der i utgangspunktet i forbindelse med et annet forhold, sier jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt, Erik Engløkk, til Dagbladet.

- Vi har foreløpig ingen formening om hva han hadde planer om å bruke dette til, det må etteforskningen avdekke, sier Engløkk.

Han kan heller ikke si om mannen er kjent for politiet fra før.

- Jeg kan bekrefte at en mann er pågrepet og siktet i saken. Han er allerede avhørt. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om han skal begjæres varetektsfengslet, sier politiadvokat Trude Sem Langfeldt i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad, som først meldte saken.

Boligen ligger i et veletablert boligfelt, og naboer vil bli evakuert fredag. Det er fordi eksplosivene vil bli undersøkt og destruert.

- Det er av sikkerhetsmessige årsaker, sier Engløkk til Dagbladet.

Det vil pågå undersøkelser utover kvelden, men politiet har kontroll på situasjonen. Det aktuelle området er sperret av, og politiet vil holde vakt gjennom natten. Det er ingen grunn for beboere i området til å være bekymret for situasjonen, skriver politiet i en pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!