Pågrepet etter MC-brann

To menn på 31 og 45 år er pågrepet etter at MC-klubben Overload i Ålesund ble påtent i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet.no): De to ble etterlyst og pågrepet i lokalene til en annen MC-klubb etter brannen i morges.

En stein ble kastet inn et vindu i klubblokalene. Deretter ble lokalet antent. Politiet vil ikke si hvordan brannen har oppstått, av etterforskningsmessige hensyn.

Også fem andre personer som var sammen med de to navngitte mennene ble innbrakt av politiet, men de er ikke siktet i saken.

Konflikt

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger om foranledningen til at de siktede ble pågrepet.

Politiet mener at de to siktede var ute etter å ramme en bestemt person som oppholdt seg i Overload MCs lokaler.

Politiet mener at dagens hendelse ikke skyldes gnisninger mellom forskjellige MC-klubber, men konfrontasjoner mellom enkeltpersoner som er tilknyttet to forskjellige MC-klubber.

Skadd

MC-klubben ligger i en to etasjes murbygning i Kjøpmannsgata 22 i bydelen Aspøy i Ålesund.

To personer, en 18 år gammel kvinne og en 29 år gamel mann, ble brakt til sykehus med lettere røyk- og kuttskader etter brannen. De skal ikke vært innvolvert i konflikten mellom de siktede og den som var mål for angrepet i dag.

Kripos

I formiddag undersøkte kriminalteknikere brannstedet. Politiet konkluderte ganske raskt med at brannen ikke hadde oppstått naturlig.

Dagbladet.no får bekreftet hos Kriminalpolitisentralen (Kripos) at de er bedt om å bistå politiet i Ålesund med etterforskningen.

I første omgang er det snakk om teknisk bistand. I morgen vil det fattes en endelig beslutning om hvilket omgang Kripos skal bistå Sunnmøre politidistrikt.

Brannen ble meldt like før 06.30. En bil fra brannvesenet i Ålesund var raskt på plass og fikk slukket branntiløp hurtig, får Dagbladet.no opplyst.

UNDERSØKER:</B> Politietterforsker Øystein Vinje ved Sunnmøre politidistrikt undersøkte åstedet ved MC-klubben i formiddag.