Pågrepet etter ran mot eldre kvinne utenfor Risør

To kvinner iført lange skjørt og skaut rev smykkene av eldre kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem personer ble torsdag pågrepet, siktet for å ha ranet en eldre kvinne utenfor Risør. Politiet sjekker saken opp mot flere lignende tilfeller de siste dagene.

En eldre kvinne ble torsdag formiddag ranet av to kvinner iført lange skjørt og skaut utenfor sitt hjem på Bossvik utenfor Risør i Aust-Agder

- Kvinnen var ute for å hente posten da kvinnene forsøkte å rive smykker av henne. Kvinnen skal ikke ha blitt skadd, men er preget av hendelsen, sier operasjonsleder Per Launes i Agder politidistrikt til NTB.

En god del tyvegods Den eldre kvinnen forklarte at damene var mørke i huden og hadde kjørt fra stedet i en grå VW Passat. Flere politipatruljer lette etter bilen som til slutt ble stanset på E18 ved Bakkevann i Bamble i Telemark klokken 12.45.

I bilen satt det fem personer, tre kvinner og to menn. Ingen skal ha blitt skadd under pågripelsen, opplyser politiet.

I bilen ble det funnet en god del tyvegods. De pågrepne blir transportert til politiets arrest i Arendal, siden det er politiet i Agder som skal etterforske saken videre, ifølge Lauvnes

- Jeg kan bekrefte at vi vil sjekke denne saken opp mot lignende saker i det siste, sier Lauvnes.

Stjal gullsmykker De siste dagene har det vært meldt om flere lignende episoder på Østlandet som den utenfor Risør. Samtlige tilfeller beskrives på samme måte som ranet torsdag formiddag.

Tirsdag ble to personer frastjålet verdisaker av to kvinner på gata. Onsdag ble en kvinne frastjålet et armbånd på Haslum i Bærum. Episoden skjedde på gata og tyvene stakk av fra stedet i en bil lik den som ble brukt under torsdagens ran utenfor Risør.

Onsdag tok tre kvinner seg inn i huset til en eldre kvinne i Sylling i Lier kommune. Samme dag ble det også meldt om at to kvinner hadde stjålet gullsmykker fra en person på gata i Kongsberg.

(NTB)