Pågrepet etter Securitas-ranet i Enebakk

En kjent vinningsforbryter fra Enebakk er arrestert mistenkt for millionranet av en pengetransport fra Securitas i Ytre Enebakk. Han framstilles for varetektsfengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ranet skjedde for en måned siden. Mannen ble pågrepet onsdag. Under ransaking har politiet gjort funn som sjekkes opp mot norgeshistoriens største ran av en pengetransport.

Han ble tatt etter mistanke om et biltyveri. Da politiet ransaket mannens bolig, fant de våpen og utstyr som nå sjekkes avteknikere fra Kripos.

Politiet vil finne ut om noe av det som er beslaglagt kan spores tilbake til ranet.

Lensmann Stig Alf Hansen sier det blir utferdiget siktelse mot mannen i dag. Mannen mistenkes for en rekke kriminelle forhold utenom pengetransportranet, og vil etter det Dagbladet erfarer bli framstilt for varetektsfengsling i dag.

Politiet har gjort et stort beslag hjemme hos mannen. En rekke gjenstander skal undersøkes. Politiet har også gjort ransakinger andre steder.

Lensmann Stig Alf Hansen vil ikke si noe om hva som er funnet, men Dagbladet erfarer at våpen skal være beslaglagt.

Ranet av pengetransporten fra Securitas ga et utbytte på inntil 15 millioner kroner. Ranet ble utført med militær presisjon av tre bevæpnede og maskerte ranere, som stakk av i en stjålet BMW.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer