TATT ETTER EN TIME: Det skal aldri ha vært høydramatisk under den omstendelige biljakten i morges, men den ustø 19-åringen la beslag på politipatruljer fra flere distrikter. Foto: Sondre A. Guriby
TATT ETTER EN TIME: Det skal aldri ha vært høydramatisk under den omstendelige biljakten i morges, men den ustø 19-åringen la beslag på politipatruljer fra flere distrikter. Foto: Sondre A. GuribyVis mer

Pågrepet etter sju mil lang biljakt

Politibiler fra fire distrikter måtte tas i bruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 19 år gammel mann fra Nordre Buskerud er pågrepet etter en biljakt som ble ressurskrevende for politiet på Østlandet.

Den første meldingen om Mazdaens vinglete kjøring ved Jessheim kom inn til politiet i Romerike klokka 05.40.

- En av våre politipatruljer la seg bak ham på E6, men han viste ingen tegn til å stoppe. Vi fulgte etter ham til Oslo, hvor mannskaper derfra overtok forfølgelsen, sier operasjonsleder Svein Hallås ved Romerike politidistrikt.

Ferden fortsatte gjennom hovedstaden og ut på E18, der etterhvert mannskaper fra både oslopolitiet og Asker og Bærum politidistrikt lå på hjul. Også politihelikopteret skal ha deltatt i jakten.

Ved Liertoppen, på domenet til nok et politidistrikt og over sju mil og nærmere en time etter at biljakten startet, tok den ustø føreren av fra europaveien og ble innhentet av politiet etter å ha havnet i grøfta.

- Han svingte av mot Tranby og ble stanset like etter. Pågripelsen foregikk helt udramatisk, sier operasjonsleder Christian Gulli ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet mistenker at mannen var påvirket av narkotika, og har bedt om såkalt utvidet blodprøve. 19-åringen ble kjørt tilbake til utgangspunktet i mer ordnede former av en politipatrulje, og var i morges i arresten i Buskerud.