Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet etter skrytebilder

29-åringen risikerer 40 år i fengsel.

SKRYTEPAVE: 29 år gamle Arlando Henderson klarte ved hele 19 tilfeller å lure med seg store summer ut av banken han jobbet i. Det var det han gjorde etterpå som avslørte ham. Video: CNN. Klipp: Endre Vellene Vis mer

Arlando Henderson (29) fra Charlotte i North Carolina har lagt ut flere bilder, både på Facebook og Instagram, der han poserer med haugevis av sedler. I en video på Instagram danser 29-åringen med veska full av kontanter.

Problemet er bare at pengene skal være tyvgods.

4. desember i år kom FBI på døra til 29-åringen. Nå risikerer han 40 år i fengsel.

Påtalemyndigheten mener at Henderson har stjålet penger fra banken han jobber i ved 19 anledninger i år. Det kommer fram i en melding fra statsadvokaten.

Saken er også omtalt av CNN.

Svindlet til seg luksusbil

Nå er 29-åringen tiltalt for svindel og tyveri. I tillegg er han tiltalt for lånesvindel i forbindelse med kjøpet av en luksusbil.

Bilder på Facebook viser at Henderson poserer med en hvit Mercedes-Benz i Hollywood. Bildet er fra september i år.

Påtalemyndigheten mener at han betalte forskuddsbetalingen på bilen, en sum på cirka 200 000 norske kroner, med stjålne penger. Deretter skal han ha oppgitt falske kontoutskrifter for å få lån på det resterende beløpet.

Ifølge tiltalen var Henderson ansatt i den aktuelle banken og hadde tilgang til kontanthvelvet. For å skjule tyveriene, mener påtalemyndigheten at han har ødelagt dokumentasjon, samt fått andre til å oppgi falsk informasjon i bankens arkiver.

Risikerer fengsel

I tillegg til skrytebildene på sosiale medier, har pengene gått til personlige utgifter. Ved flere anledninger skal Henderson ha gjort kontantinnskudd på en minibank i nærheten av arbeidsplassen.

Tiltalen er på to tilfeller av svindel fra banken, 19 tilfeller av tyveri og underslag, og tolv tilfeller som går på at han har oppgitt falsk informasjon.

Dette tilsvarer 30 år i fengsel og en bot på 1 million kroner per punkt i tiltalen - altså over 19 millioner kroner, heter det i meldinga fra statsadvokaten. I tillegg risikerer han ytterligere ti år i fengsel for hvitvasking, med en bot på over 2,2 millioner kroner.

CNN har forsøkt å få en kommentar fra Hendersons forsvarer, uten hell. Det understrekes i meldinga fra statsadvokaten at 29-åringen er uskyldig til det motsatte er bevist i retten.