Pågrepet etter skyteepisode

Oslopolitiet har pågrepet en 40-åring som er mistenkt for å ha skutt en mann på Grünerløkka julaften. Gjerningsmannen oppsøkte boligblokka med to pistoler, og skjøt en 33-åring i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen ble pågrepet i går kveld fordi politiet fant narkotika på ham. Han blir i ettermiddag avhørt i forbindelse med skytinga. Politiet opplyser at den mistenkte er en bekjent av 33-åringen, og tror han var innblandet i skuddepisoden.

I 12.30-tida avhørte politiet 33-åringen som ligger på Aker sykehus. Han er utenfor livsfare, og tilstanden er god og stabil, opplyser sykehuset. Han ble brakt til Ullevål sykehus klokka 14.30 i går med alvorlige skuddskader i magen. Han ble seinere overført til Aker.

33-åringen var ved bevissthet og pratet med politiet i går, men det formelle avhøret ble utført i dag.

Gjerningsmannen skjøt 33-åringen i magen i 14-tida julaften. Innen politiet rakk fram til Københavngata ved Carl Berners plass, var pistolmannen forsvunnet. Store væpna politistyrker, hundepatruljer og andre enheter trålet nabolaget uten hell.

- Vi håper at offeret eller vitnet som var i leiligheten kan gi oss gjerningsmannens identitet, sa operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt.

Dette navnet fikk de i går ettermiddag.

Politiet har fått opplyst at mannen hadde to pistoler med seg.

- Vi kjenner ikke omstendighetene rundt skytinga eller hvorfor det ble skutt, sa operativ uteleder Gunnar Sanne.

Kontrollerte nabolaget

Politiet tok ingen sjanser da skytemeldinga kom i 14-tida. Dagbladet.no ble bedt om å holde seg på avstand mens politiet sjekket boligblokka og nabolaget.

- Vi har ikke pågrepet gjerningsmannen. Han kan ligge og sikte på oss i vinduene der oppe, fortalte en konstabel.

I 15-tida erklærte de området for sikkert igjen. Hundepatruljen hadde da ikke funnet spor å gå etter.

Vitne i avhør

Episoden skjedde i en leilighet i andre etasje i en fem etasjer høy boligblokk på Grünerløkka. Tre personer var til stede - gjerningsmannen, offeret og mannen som bor der. Sistnevnte hadde besøk av 33-åringen, da pistolmannen oppsøkte dem og avfyrte skuddet. Mennene tilhører et miljø som politiet har god kjennskap til.

Polititeknikere har sikret spor i leiligheten, og alle politipatruljer ble bedt om å ha et våkent øye etter personer som passer signalementet på pistolmannen.

<B>ALVORLIG SKADD:</B> 33-åringen ble fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige bukskader etter å ha blitt skutt.
SÅ SKYTINGA: I går ettermiddag satt denne mannen i avhør. Han var i leiligheta da skuddet falt.
FINNER IKKE PISTOLMANNEN: Store politistyrker til tross, operativ uteleder Gunnar Sanne må konstatere at gjerningsmannen har kommet seg unna.