Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet etter skyting i Bærum

En mann i slutten av 20-årene ble i kveld pågrepet av politiet i Lommedalen i Bærum etter at det ble løsnet flere skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skremte naboer tok kontakt med politiet klokka 16.30, etter at mannen hadde avfyrt flere skudd i det tett bebygde området.

- Bevæpnet politi arresterte mannen uten dramatikk klokka 19.30. Mannen er en tidligere kjenning av oss, sier vaktsjef Trygve Kalleberg ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge NTB ble mannen arrestert i sitt eget hjem etter tre timers forhandlinger med en bekjent. I det samme huset befant det seg en kvinne, men hun slapp uskadet fra dramaet.

Store politistyrker omringet huset hvor mannen befant seg.

- Mannen var i psykisk ubalanse, og politiet tok alle forholdsregler i aksjonen med å få ham ut av huset, sier vaktsjef Kalleberg til NTB.

Opptrinnet skjedde i et boligfeltet i Lommedalen utenfor Sandvika i ettermiddag ved 16-tida. Da politiet ankom stedet hadde mannen søkt tilflukt i sitt eget hus sammen med kvinnen. Store politistyrker omringet huset og ba naboer holde seg innendørs og borte fra vinduene i tilfelle flere skudd skulle bli avfyrt, skriver NTB.

- Politiet fikk til slutt snakket mannen ut ved hjelp av en person som han kjente og som han hørte på, sier Kalleberg.

Kvinnen som også befant seg inne i huset ble tatt hånd om av ambulansepersonell etter hendelsen. Hun skal ha vært medtatt etter opplevelsen.

TOK INGEN SJANSER: Politiet tok alle forholdsregler da de skulle pågripe den psykisk ustabile mannen.