Pågrepet etter Svalbard-dødsfall

En person er pågrepet etter at en mann i 40-årene ble funnet død i Barentsburg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den omkomne, som skal være i 40-årene, ble funnet død i Barentsburg i ettermiddag. Dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

- Vi har pågrepet en person, men han er ikke avhørt ennå, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø til Dagbladet.no.

Mannen som er pågrepet bor i Barentsburg. Det er uklart hva slags nasjonalitet han har, men han skal ikke være norsk. Mannen blir foreløpig holdt i Barentsburg, men vil trolig bli overført til Longyearbyen i morgen.

Politiet jobber i kveld med å avhøre vitner. Det går treigt, fordi det bare er én tolk tilgjengelig. Sysselmann Odd Olsen Ingerø sier til Dagbladet.no at de håper å få to nye tolker på plass i morgen.

Kripos på vei

Den omkomne ble funnet i en hybelblokk for gruvearbeidere. På grunn av de mistenkelige omstendighetene, har sysselmannen bedt om bistand fra Kripos. De sender to eller tre tekniske etterforskere, som ankommer i morgen klokka 14.

- Jeg kan ennå ikke si at dette er et drap. Men den omkomne hadde ytre skader som gjør at det er vanskelig å si umiddelbart at dette er et naturlig dødsfall, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer