Pågrepet etter Svalbard-dødsfall

En person er pågrepet etter at en mann i 40-årene ble funnet død i Barentsburg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den omkomne, som skal være i 40-årene, ble funnet død i Barentsburg i ettermiddag. Dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

- Vi har pågrepet en person, men han er ikke avhørt ennå, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø til Dagbladet.no.

Mannen som er pågrepet bor i Barentsburg. Det er uklart hva slags nasjonalitet han har, men han skal ikke være norsk. Mannen blir foreløpig holdt i Barentsburg, men vil trolig bli overført til Longyearbyen i morgen.

Politiet jobber i kveld med å avhøre vitner. Det går treigt, fordi det bare er én tolk tilgjengelig. Sysselmann Odd Olsen Ingerø sier til Dagbladet.no at de håper å få to nye tolker på plass i morgen.

Kripos på vei

Den omkomne ble funnet i en hybelblokk for gruvearbeidere. På grunn av de mistenkelige omstendighetene, har sysselmannen bedt om bistand fra Kripos. De sender to eller tre tekniske etterforskere, som ankommer i morgen klokka 14.

- Jeg kan ennå ikke si at dette er et drap. Men den omkomne hadde ytre skader som gjør at det er vanskelig å si umiddelbart at dette er et naturlig dødsfall, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø til Dagbladet.no.

Svalbard ligger under norsk administrasjon, og norske politifolk er på plass i Barentsburg. Politiet tror de veit hvem dem omkomne er, men han er foreløpig ikke identifisert.

- De som bor i Barentsburg er stort sett ukrainere og russere. Vi har ingen grunn til å tro at den omkomne er en nordmann, sier Ingerø til Dagbladet.no.

Lite kriminalitet

Svalbard er i stor grad skånet for alvorlig kriminalitet. I februar døde en 25 år gammel ukrainsk mann, etter at han ble knivstukket i Barentsburg. En russer ble siktet i saken.

- Bortsett fra dette slagsmålet som endte med dødsfall, er det mange år siden det har vært et drap her, sier Ingerø til Dagbladet.no.

Barentsburg ligger omtrent 55 kilometer sørvest for Longyearbyen. Det bor 850 mennesker der, i hovedsak ukrainere og russere

DRAPSJAKT: Sysselmannen har bedt om bistand fra Kripos, etter at en mann ble funnet død med ytre skader i Barentsburg.