Pågrepet etter våpendrama

Politiet har pågrepet den bevæpnede mannen som natt til lørdag forskanset seg i et bolighus i Vennesla. En annen person ble tidligere på natten fraktet ut av boligen med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dramaet startet omkring midnatt da en mann i midten av 20-årene ble observert med våpen like sør for Vennesla sentrum. Da bevæpnet politi ankom stedet, hadde mannen tatt seg inn i et bolighus, og nektet å komme ut.

Klokken 02.53 ble en 32 år gammel mann fraktet ut av det samme bolighuset. Han hadde lettere skader og ble kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus. Natt til lørdag var mannen under behandling, og tilstanden var stabil.

Klokken 04.30 gikk bevæpnede politistyrker til aksjonen mot boligen der den bevæpnede mannen nå var alene tilbake.

- Mannen ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.Politiet hadde i mange timer kontinuerlig dialog med den bevæpnede mannen, men da Dagbladet.no var i kontakt med politiet klokken 04.25 hadde dialogen opphørt i 40 minutter. Fem minutter senere gikk politiet til aksjon mot boligen.

Politiet vil ikke kommentere hvorfor mannen tok seg inn i boligen eller hva slags våpen han hadde. Han er nå siktet for trusler med våpen og vil bli avhørt lørdag. Mannen skal være tidligere straffedømt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer