Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet etter våpendrama

Politiet har pågrepet den bevæpnede mannen som natt til lørdag forskanset seg i et bolighus i Vennesla. En annen person ble tidligere på natten fraktet ut av boligen med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dramaet startet omkring midnatt da en mann i midten av 20-årene ble observert med våpen like sør for Vennesla sentrum. Da bevæpnet politi ankom stedet, hadde mannen tatt seg inn i et bolighus, og nektet å komme ut.

Klokken 02.53 ble en 32 år gammel mann fraktet ut av det samme bolighuset. Han hadde lettere skader og ble kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus. Natt til lørdag var mannen under behandling, og tilstanden var stabil.

Klokken 04.30 gikk bevæpnede politistyrker til aksjonen mot boligen der den bevæpnede mannen nå var alene tilbake.

- Mannen ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet hadde i mange timer kontinuerlig dialog med den bevæpnede mannen, men da Dagbladet.no var i kontakt med politiet klokken 04.25 hadde dialogen opphørt i 40 minutter. Fem minutter senere gikk politiet til aksjon mot boligen.

Politiet vil ikke kommentere hvorfor mannen tok seg inn i boligen eller hva slags våpen han hadde. Han er nå siktet for trusler med våpen og vil bli avhørt lørdag. Mannen skal være tidligere straffedømt.


Øyenvitner Dagbladet.no har vært i kontakt med, forteller at politiet sperret av veien inn til bolighuset med sju til åtte patruljebiler. Naboer ble bedt om å holde seg innendørs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!