Pågrepet fange stjal politibil

En person mistenkt for innbrudd klarte i natt å stikke av gårde med politbilen han skulle bringes i arresten med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politipatrulje var i ferd med å bringe inn en mistenkt etter et innbrudd på Kampen i Oslo sentrum like etter midnatt. Mistenkte hadde fått påsatt håndjern og ble satt i baksetet. Mens politibetjentene befant seg like utenfor bilen, syntes tyven fristelsen ble for stor da han fikk øye på tenningsnøkkelen som sto i låsen. Politibetjentene kunne bare stå og se patruljebilen sin forsvinne.

- Han har antakelig klart å få hendene under beina og foran kroppen, hoppet over i forsetet og kjørt av gårde, forteller operasjonsleder Per Arve Bakke ved Oslo politikammer til Dagbladet.

Politibilen, enVolvo 970, ble til slutt funnet i Hølandsgate, etter ca. en halvtime. Motoren var i gang og lysene sto på, og tyven var forsvunnet til fots. En hundepatrulje forsøkte å plukke opp spor fra rømlingen, men han var fortsatt på frifot da Dagbladet gikk i trykken. Tyven skal være en kjenning av politiet. Det skal ha vært våpen i bilen, men disse er så godt sikret at uvedkommende ikke har mulighet til å ta dem med seg.

TIL RETTE: Politipatruljen fant den stjålne politibilen etter kort tid. Fangen var imidlertid utenfor rekkevidde.