Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet for å ha planlagt terrorangrep i Brussel

Angrepet skulle skje på nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har pågrepet to personer som er mistenkt for å planlegge et angrep i Brussel. Ifølge den belgiske påtalemyndigheten skal det være snakk om et militæraktig angrep.

Ifølge BBC var angrepet planlagt å skje på nyttårsaften.

Til sammen seks personer ble tatt inn til avhør i løpet av søndag og mandag. Fire av dem ble løslatt, mens to fortsatt er pågrepet.

Etterforskningen skal ha vist at det var planlagt en rekke angrep mot symbolske steder i Brussel i løpet av ferien rundt nyttårsfeiringen, melder nyhetsbyrået Ap.

Politiaksjonene som førte til pågripelsene ble gjennomført i Brussel, i provinsen Walloon Brabant og i byen Liege, øst i landet, melder den belgiske kringkasteren RTBF. Politiet fant militæraktige plagg, propagandamateriell fra IS, men ikke våpen og eksplosiver.Belgiske myndigheter har tidligere pågrepet og siktet flere personer i forbindelse med angrepene i Paris i november som kostet 130 mennesker livet, men denne pågripelsen skal ikke være knyttet til dette.

En av de to som er pågrepet for terrorplanlegging i Belgia, er også siktet for å ha hatt en lederrolle i en terrorgruppe og å ha rekruttert personer til terrorhandlinger, ifølge nyhetsbyrået APF.

Både fransk og belgisk politi jakter fortsatt på 26 år gamle Salah Abdeslam, belgieren som skal ha vært den eneste som unnslapp etter å ha deltatt i angrepet.

Saken oppdateres

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media