Pågrepet for antasting av fem skolejenter

Lokal mann i 20-årene tatt etter flere overfall på Skjetten i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet på Romerike avhører i kveld en mann som ble pågrepet i ettermiddag i forbindelse med en skolejente ble befølt og fire andre ble forsøkt antastet på vei til Gjellerås skole i morges.


- Mannen er i 20-årene og bosatt i nærområdet. Han ble pågrepet hjemme, opplyser etterforskningsleder Bjørn Teigen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet. no.

Det var vitnebeskrivelser fra jentene selv og tips fra andre som ledet til pågripelsen ved 14.30-tiden. Av hensyn til etterforskningen, vil Teigen ikke opplyse om mannen har innrømmet forholdene han er siktet for.

- Jeg kjenner ikke mannens bakgrunn fullt ut, men er ikke kjent av oss her ved politikammeret fra før, sier etterforskningsleder Bjørn Teigen.

Det var på vei til Skjetten skole at en 10 år gammel jente ble befølt av mannen.

Fire andre jenter, som ikke gikk sammen på skoleveien, ble forsøkt antastet, men kom seg unna. Den 10 år gamle jenta ble undersøkt på Ullevål universitetssykehus, men hun skal ikke ha blitt påført fysiske skader.

De fire andre jentene er mellom 10 og 13 år. Alt skjedde mellom 08 og 08.30 på en gangvei uten lys like i nærheten av skolen.

Rektor Lars Olav Kvamsdal ved Gjellerås skole holdt i dag et informasjonsmøte med lærerpersonalet der elevene ble orientert klassevis om skrekkmorgenen, skriver Romerikes Blad.

-  Vi har aldri tidligere vært borte i et så alvorlig forhold. I det ene tilfellet ble jenta forsøkt holdt fast, de fire andre forsøkte vedkommende å lokke til seg sier Kvamsdal til Rb.no.