Pågrepet for blotting på Nordmøre

Politiet i Kristiansund har i kveld pågrepet en mann som er mistenkt for å ha blottet seg for flere små barn i byen de siste dagene. Mannen blir nå sjekket rutinemessig opp mot forsvinningen på Smøla som ligger 70 kilometer unna Kristiansund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ingen holdepunkter for å sette mannen i sammenheng med forsvinningen på Smøla, sier politiinspektør Johan Petter Iversen til Dagbladet.no. Stedet der 6 år gamle Kim Eirik Salmela Farstad forsvant ligger om lag 70 kilometer unna Kristiansund der mannen i midten av 30-årene ble pågrepet. Selv om politiet ikke tror mannen har noe med forsvinningen å gjøre, skal de sjekke bevegelsene hans det siste døgnet.

Tre episoder

Det er avisa Tidens Krav som skriver at flere barn de siste dagene er utsatt for en eller flere personer som har blottet seg. To jenter er også blitt spurt om de kunne tenke seg å bli malt av en mann. Politiet har oppfordret foreldre til å fortelle barna sine om at de ikke skal følge med fremmede. Avisa lister tre ferske hendelser der barn er blitt kontaktet av en eller flere ukjente voksne.

  • 23. mai: En mann blottet seg for ei lita jente (8) som var på vei hjem fra skolen. Dette skjedde ved Vanndamman på Kirkelandet. Jenta har fortalt at mannen var gammel, hadde mørkt (og grått) hår og brukte briller.
  • 28. mai: En mann blottet seg for to gutter der Teistholmveien går i fotgjengerundergang under Gomabakken på Gomalandet. En gutt (8) som gikk sammen med kameraten sin, har fortalt at mannen hadde mørkt, krøllet hår.
  • 30. mai: To jenter ble kontaktet av en mann ved Kongeveien ved Storbakken på Frei. Mannen fikk jentene med seg 50-60 meter inn i en skog. Der tok han fram et slags lerret, og lot som han ville male jentene.

- Vi mener ha pågrepet rett mann for disse forholdene, sier politinspektør Iversen.