Pågrepet for drapet på Nerid (30)

Norske Nerid Høiness ble funnet drept i Laos i fjor. Nå er mannen som er siktet for drapet pågrepet. Det melder politiet i en pressemelding. - Vi er lykkelige, sier familiens bistandsadvokat til Dagbladet.

DREPT: Nerid Høiness ble funnet drept i jungelen i Laos i fjor. Politiet melder i en pressemelding at mannen som er siktet for drapet er blitt pågrepet i Laos. Foto: Privat

DREPT: Nerid Høiness ble funnet drept i jungelen i Laos i fjor. Politiet melder i en pressemelding at mannen som er siktet for drapet er blitt pågrepet i Laos. Foto: Privat

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sørøst politidistrikt melder i en pressemelding at de torsdag er blitt underrettet av politiet i Laos om at mannen som er siktet for drapet på Nerid Høiness fra Nøtterøy ble pågrepet i Laos den 20. november.

Myndigheter i Laos håndterer den videre rettsprosessen i henhold til lokalt lovverk, framkommer det i pressemeldingen. Nerid Høiness var 30 år da hun ble savnet i Laos i desember 2019. Hun ble funnet drept 22. januar i fjor.

Kjæresten Hiroyuki «Hiro» Ogu ble mistenkt for drapet og internasjonalt etterlyst via Interpol. Det er kjæresten som nå er pågrepet, skriver politiet.

- Pårørende har stått på

De pårørende er varslet.

- Det har vært politiet i Laos sin jobb å etterforske og å finne gjerningspersonen. De etterlyste gjerningsmannen gjennom Interpol, og vi har bidratt med å gjennomføre noen etterforskningsskritt her hjemme. De pårørende har virkelig stått på for å hjelpe til i saken, sier seksjonsleder Knut Erik Ågrav Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser videre at politiet i Tønsberg og de pårørende også har hjulpet til med opplysninger om hvor gjerningsmannen kunne befinne seg.

Ågrav sier at han ikke vet årsaken til at de ikke har fått beskjed om pågripelsen, som fant sted den 20. november, før nå.

Han understreker imidlertid at politiet i Tønsberg ikke har vært i direkte kontakt med politiet i Laos, bare gjennom de internasjonale samarbeidspartene som Interpol.

- Gledessjokk

- Vi er lykkelige, sier bistandsadvokat Sidsel Katralen til Dagbladet.

Hun har jobbet med saken sammen med tidligere politietterforsker Øyvind Olsen.

Katralen sier nå at hun tror at «støyen» de lagde rundt saken, bidro til å få politiet og UD på banen - og til en «totalpakke» som nå har ført til en pågripelse.

- Det har ikke vært mange saker med Laos, og det er dermed ingen bred erfaring med hvordan dette politisambandet fungerer, sier hun.

Familien fikk beskjed om pågripelsen like før nyheten ble sendt ut til pressen.

- Vi har ikke kommet over gledessjokket, fortsetter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer