Pågrepet for eldreran i går - løslatt i dag

Politiet på bar bakke igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Politiet står igjen på bar bakke etter at de torsdag måtte løslate de tre rumenerne som var mistenkt for å ha stått bak brutale ran hjemme hos eldre personer de siste dagene.

Politiet kunne ikke knytte de tre direkte til noen konkrete straffbare forhold, og har nå ingen konkrete spor i saken.

- Personene er undersøkt opp mot andre lignende forhold i østlandsområdet, men det var ikke noe som tilsa at de kunne knyttes opp mot verken ranet i Follo eller ranene i Asker og Bærum, sier politiadvokat Øystein Rusnes i Follo politidistrikt til NTB.

Høy prioritet De tre rumenerne, to menn og en kvinne, ble pågrepet på Vinterbro ved 16.30-tiden onsdag. De var mistenkt for å ha stått bak ranet av et ektepar i deres bolig på Billingstad i Asker i Akershus samme dag.

Bakgrunnen for mistanken var blant annet beslag av mobiltelefoner i rumenernes bil, men det viste seg altså at disse ikke stammet fra noen av ranene de siste dagene.

Politiadvokat Rusnes opplyser at saken har høy prioritet, og at politiet fortsatt ønsker tips fra publikum.

Slått ned Det eldre ekteparet som meldte fra om ranet på Billingstad i Asker onsdag formiddag har forklart at tre gjerningsmenn ringte på døra og ba om hjelp til å få vann til radiatoren i bilen.

Etter at de var kommet inn i huset, ba de om å få låne toalettet. De spurte også etter penger.

Det var da ekteparet brutalt ble slått ned, den eksakt samme framgangsmåten som i mandagens brutale hjemmeran på Langhus i Ski. Her ble en 84 år gammel kvinne slått ned og fikk dunket hodet flere ganger i gulvet etter å ha lukket opp døren for noen som ringte på og ba om vann.
Operasjon grenseløs Bare de siste dagene har det vært fire lignende hendelser i Oslo-området - i Follo, på Romerike, i Oslo og onsdag på Billingstad i Asker.

- Vi har hatt en dialog med politiet i Asker og Bærum, men spørsmålet nå er om vi skal inngå et samarbeid med Operasjon grenseløs. Det vil avgjøres på et møte fredag, forteller Rusnes i Follo-politiet.

Operasjon grenseløs er et samarbeidsprosjekt mellom Kripos og ulike politidistrikter i østlandsområdet. Prosjektet har som mål å avsløre mobile kriminelle østeuropeere som jobber over et større geografisk område.

- Det er helt klart at vi må se om det er sammenhenger og paralleller med andre tilsvarende hendelser i andre politidistrikter, sa kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til NTB onsdag.

Politiet advarte onsdag eldre mot å slippe fremmede inn i huset.
NTB