Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet for kvinnevold

I natt arresterte politiet mannen som skal ha etterlatt en 23 år gammel kvinne utenfor legevakten i Stavanger i går formiddag. Tilstanden hennes er fortsatt alvorlig etter en flere timer lang operasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 20-årene er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Kvinnen hadde alvorlige hodeskader da hun ble dumpet foran legevakta klokka 10.45. Etter en flere timer lang operasjon ved Sentralsykehuset i Rogaland, var tilstanden hennes alvorlig, men stabil.

- På grunnlag av etterforskning og vitneavhør pågrep vi i natt denne mannen, sier operasjonsleder Trond Ekholdt i Stavanger politidistrikt.

Den siktede ble pågrepet hjemme hos seg selv i natt, og det hele skal ha skjedd uten dramatikk. Han vil bli avhørt i løpet av dagen, og politiet kommer da til å ta stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling.

- Siktede er fra Stavanger, og det er foreløpig alt vi ønsker å si om ham, sier Ekholdt til Dagbladet.no.

NTB får i dag opplyst av sykehuset at kvinnens tilstand fortsatt er alvorlig, men stabil.

- Hjelp meg, jeg har fått juling, sa den 23 år gamle kvinnen da hun ble kastet av utenfor legevakta.

Håndkleet hun beskyttet hodet med, skjulte bruddskader og blødninger. Hun uttrykte fortvilelse over å ha blitt banket opp, men sa ikke noe mer om hva som hadde skjedd eller hvem gjerningsmannen var. Politiet har avhørt 23-åringens familie og omgangskrets, og personer som så bilen ved legevakta. Åtte-ti etterforskere har jobbet med saken.

Politiet vet fremdeles lite om hva som skjedde før kvinnen ble forlatt utenfor legevakta. Hun var i sentrum natt til søndag, og da skal hun ha blitt sett sammen med en mann i en bil på vei ut av bykjernen. Politiet håper at kvinnen raskt blir frisk nok til å la seg avhøre.

FORLATT: I denne øyeblikkelig hjelp-luka på legevakta i Stavanger henvendte kvinnen seg med store hodeskader.Foto: ERLING HÆGELAND
Hele Norges coronakart