Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet for skudd mot journalist

Én person er siktet etter skuddene mot huset til Nina Johnsrud i Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Huset til journalist Nina Johnsrud ble i sommer beskutt med flere skudd som blant annet gikk gjennom et vindu og inngangsdøra.

Johnsrud har dekket en rekke drapssaker og andre store kriminalsaker for Dagsavisen. I sommer dekket hun blant annet Torshov-drapet. Politiet utelukker ikke at angrepet mot Johnsrud kan ha sammenheng med journalistens dekning av overdosedrapet og det påfølgende hevndrapet på Torshov i juni i år.

- Jeg kan bekrefte at vi pågrep en person i går kveld som er siktet for trusler med skytevåpen. Vi skal ta stilling til om han skal framstilles for varetekt i løpet av dagen, sier politiadvokat Nina Prebe i Follo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Hun vil ikke si noe mer om hvem personen er eller hva slags miljø han tilhører.

Ifølge TV 2 Nettavisen er mannen en bekjent av Johnsrud. Hans advokat John Christian Elden sier mannen regner med å snart være sjekket ut av saken.

- Min klient stiller seg uforstående til pågripelsen, og vil gi sin forklaring til politiet. Han mener dette må bero på en misforståelse, sier advokat John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

Ifølge advokaten skal ikke mannen være siktet for å ha avfyrt skuddene.

- Han er såvidt jeg vet ikke siktet for skuddene, men en eller annen form for medvirkning uten at politiet foreløpig har villet si noe, sier Elden.

BESKUTT: Nina Johnsrud har dekket en rekke store kriminalsaker for Dagsavisen. I sommer ble huset hennes beskutt. Foto: Sveinung Uddu Ystad
BESKUTT: Nina Johnsrud har dekket en rekke store kriminalsaker for Dagsavisen. I sommer ble huset hennes beskutt. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer