Pågrepet for trusler mot ofre og vitner i Lime-saken

Slektning av hovedsiktede i menneskehandel-saken tatt i dag. - Veldig alvorlig, sier politiet.

BUTIKKSJEF: Mannen som ble pågrepet i dag har vært tilknyttet enkelte av Lime-butikkene og er i slekt med noen av de påståtte hovedmennene. De aller fleste av butikken er i dag stengt som følge av politiaksjonene, mens noen har skiftet profilering og franchisetakere. Arkivfoto: Harald S. Klungtveit
BUTIKKSJEF: Mannen som ble pågrepet i dag har vært tilknyttet enkelte av Lime-butikkene og er i slekt med noen av de påståtte hovedmennene. De aller fleste av butikken er i dag stengt som følge av politiaksjonene, mens noen har skiftet profilering og franchisetakere. Arkivfoto: Harald S. Klungtveit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En norskpakistaner i 30-åra som har vært tilknyttet dagligvarekjeden Lime, ble klokka 12 i dag pågrepet av politiet i Oslo.

Romerike politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at mannen er siktet for vitnepåvirkning etter Straffelovens § 132a, i forbindelse med den store menneskehandel-etterforskningen mot Lime-nettverket.

Den pågrepne er i slekt med to av de påståtte hovedmennene i sakskomplekset.

- Én mann er pågrepet og siktet for aktiv motarbeidelse av rettsvesenet, i form av trusler eller påvirkning av flere fornærmede i menneskehandelsaken og andre vitner i Lime-sakskomplekset. Det er blant annet mistanke om at han har forsøkt å påvirke vitners forklaringer via tredjepersoner, sier politiadvokat Anja Stenersen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere mannens relasjon til de hovedsiktede eller hvordan hans kommunikasjon med vitner i straffesaken skal ha foregått. Etter det Dagbladet erfarer skal mannen blant annet ha levert sine budskap via noen av vitnenes familiemedlemmer.

- Han er nettopp pågrepet og ennå ikke avhørt. Jeg vil derfor ikke gå inn på hvordan trusler har blitt framsatt, utover at vi mener det er snakk om flere tilfeller i tidsrommet fra de kjente pågripelsen i Lime-saken og fram til han selv ble pågrepet i dag, sier Stenersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer