Pågrepet for trusler mot VG-journalist

En mann i 20-årene ble i går pågrepet i Kristiansund, siktet for å ha framsatt trusler mot en VG-journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen blir brakt til Oslo og skal avhøres av Oslo-politiet i morgen. Politiet vurderer da om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

Ifølge nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth i VG har journalisten blitt truet både via tekstmelding og via talemelding. Politiet har fått overlevert opptak og foto av truslene.

Drapstrusler

- Dette er trusler både journalisten og vi fant så alvorlige at vi gikk til anmeldelse. Truslene er av en sånn karakter at journalisten frykter for liv og helse, og vi anser dem som drapstrusler, sier Vadseth til NTB.

I samråd med politiet har journalisten som er blitt truet tatt forholdsregler for å sikre at han ikke blir utsatt for noe. Vadseth vil imidlertid ikke gå inn på hvilke forholdsregler som er tatt.

Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen sier til NTB at mannen var etterlyst noen dager før han ble pågrepet i Kristiansund onsdag. Politiet sporet opp mannen utfra telefonnummeret truslene ble sendt fra.

- Han vil bli avhørt om truslene fredag morgen, men vi skal også snakke med ham om andre forhold, som jeg ikke vil komme nærmere inn på, sier Abrahamsen.

Gjengkriminalitet

Den pågrepne er nordmann. Politiavdelingssjefen sier han har forstått det som den pågrepne har kontakt med gjengmiljøet i Oslo, men vil ikke kommentere det nærmere.

- Truslene ser ut til å være relatert til vår dekning av gjengkriminaliteten i Oslo, og de har toppet seg etter nyttår, sier Vadseth i VG.

Mannens forsvarer, advokat Aase Sigmond, avviser imidlertid at mannen er medlem av noen av gjengene i Oslo.

- Mannen er pågrepet for å ha sendt en bildebeskjed på SMS til VG-journalisten. Jeg har ikke fått saksdokumentene, og vet ikke noe mer om hva dette handler om, sier Aase Sigmond, til NTB.

Hun vet ikke sikkert hva slags bilde mannen skal ha sendt, men har fått det beskrevet som en logo av en bombe som eksploderer.

VG-journalisten er den samme som sammen med en kollega anmeldte en mann for trusler i forbindelse med Tøyen-drapet i januar. Mannen som var tiltalt for å ha kommet med truslene ble frifunnet i Oslo byrett 22. februar.

(NTB)