Pågrepet i annen sak bare timer før han ble tatt for drap

Mannen (23) som er siktet fra drapet på Sami Milhem (20).

ÅSTEDET: Politiets kriminalteknikere arbeider fortsatt i leiligheten på Hareid der drapet skjedde. Her blir liket fraktet vekk fra stedet. Foto: Fridgeir Walderhaug
ÅSTEDET: Politiets kriminalteknikere arbeider fortsatt i leiligheten på Hareid der drapet skjedde. Her blir liket fraktet vekk fra stedet. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULSTEIN (Dagbladet): 23-åringen som er siktet for drapet på 20 år gamle Sami Milhem, sitter nå i det innledende avhøret med politiet i Ålesund. Han blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Politiet mener drapet skjedde en gang mellom midnatt natt til fredag og klokka 13.30 fredag, men sier nå at de tror drapet har skjedd tidlig fredag morgen.

Det var flere personer til stede i leiligheten da drapet skjedde, men om de så selve drapet er uklart. Politiet bekrefter at åstedet bærer preg av kamp.

- Det ble på et tidspunkt en tildragelse mellom de to inne i leiligheten, sier fungerende politimester Ingar Bøen.

«- Jeg skal stabbe deg» Det er uklart om noen forsøkte å stanse slagsmålet, men politiet sier det på nåværende tidspunkt ikke er grunn til å mene at noen burde ha gjort det. Ingen andre en drapssiktede er siktet eller mistenkt for noe i saken. Også dagen før skal det ha vært en tildragelse mellom offeret og den siktede. Vitner forteller til Dagbladet at han skal ha ropt:

- Jeg skal «stabbe» deg.

Da offeret ble funnet i leiligheten fredag, manglet det flere kroppsdeler. Om disse ble fjernet under eller etter drapet er det for tidlig å konkludere om, opplyser Bøen.

- Det kommer an på tre ting: siktede skal avhøres, undersøkelsene på åstedet er ikke ferdige og obduksjonen av offeret er ikke gjort. Forhåpentlig kan disse tingene gi oss flere svar, sier Bøen.

Pågrepet to ganger Drapssiktede ble pågrepet i 01-tida natt til lørdag i Ålesund uten dramatikk. Tidligere fredag kveld ble den samme mannen anholdt av politiet utenfor sin egen bopel like utenfor Ålesund i forbindelse med en annen sak.

- Jeg vil ikke kommentere hva det gjaldt nå, men det var ikke i forbindelse med drapet på Hareid. Det var mer tilfeldig, sier Bøen.

Siktede skal ha blitt observert av flere vitner i Hareid sentrum etter likfunnet fredag. Han skal ha hatt blodige klær og var tilsynelatende skadd, men politiet sier til Dagbladet at det er uklart om han hadde med seg de samme klærne da han ble pågrepet.

Han skal ha vært i kontakt med flere vitner på veien etter drapet og politiet kartlegger nå mannens bevegelser.

- Vi henter inn overvåkingsbilder fra aktuelle steder han kan ha vært i nærheten av. Vi ønsker å få kontroll over hans bevegelser, sier Bøen.

DREPT: Sami Milhem (20). Foto: Privat
DREPT: Sami Milhem (20). Foto: Privat Vis mer