VOLDTEKTSSAK HENLAGT:  Statsadvokaten i Nordland finner ikke bevisgrunnlag for å tiltalte lokalpolitiker Ali Horori for voldtekt. Foto: Arbeiderpartiet.
VOLDTEKTSSAK HENLAGT: Statsadvokaten i Nordland finner ikke bevisgrunnlag for å tiltalte lokalpolitiker Ali Horori for voldtekt. Foto: Arbeiderpartiet.Vis mer

Pågrepet i bystyret for voldtekt - saken henlagt

Men kvinne vil anke til Riksadvokaten mot Ap-representant i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juni i fjor troppet politiet opp i Rådhuset i Bodø, pågrep Ap-representanten Ali Horori (35) rett i forkant av kveldens bystyremøte og kjørte han til politihuset.

Den profilerte lokalpolitikeren, som tidligere har representert SV i Bodø bystyre, skulle avhøres for en voldtektsanmeldelse fra en kvinne han hadde møtte på byen ett år og to måneder før den oppsiktevekkende pågripelsen.

Politiet siktet lokalpolitikeren for voldtekt, men nå har Statsadvokaten i Nordland henlagt saken på grunn av bevisets stilling, melder Avisa Nordland.

I følge siktelsen møtte de to hverandre på et utested i Bodø. De kjente hverandre ikke på forhånd.

- Kompromitterende situasjon Kvinnen var beruset og har hatt problemer med å huske hva hun gjorde, men hun kom til seg selv igjen da hun var på mannens arbeidsplass i det Avisa Nordland tidligere har omtalt som «en svært kompromitterende situasjon».

Ali Horori selv var på fly tirsdag kveld hjem fra ferie, og ikke tilgjengelig for kommentar.

Forsvareren, advokat Trond Ivan Blomsø, var i kort kontakt med sin klient under flybytte.

- Han er glad for at statsadvokaten ikke tar ut tiltale. Det har vært en veldig tøff tid både privat og i forhold til offentlige verv. Det han ønsker, er å komme tilbake til en normal hverdag, sier Blomsø til Dagbladet.

Anker Bistandsadvokaten til kvinnen som anmeldte voldtekt, Kristin Fagerheim Hammervik, sier til Avisa Nordland at hennes klient allerede har bestemt seg for å anke henleggelsen inn for Riksadvokkaten.

Dermed har bistandsadvokaten tre uker på seg til å levere en begrunnet anke. Det betyr at saken ikke er endelig avsluttet.

Ali Horori har vært sykmeldt og ute av sine politiske verv, blant annet som medlem av 17. mai-komiteen i Bodø, siden han ble pågrepet.

-En prat først Leder i Bodø Arbeiderparti, Ida Maria Pinnerød, vil ikke gi noen vurdering av selve saken eller Ali Hororis politiske framtid før ankespørsmålet er endelig avklart.

- Nå vil vi først ha en prat med han når han kommer hjem. Så tar vi vurderingen når den endelige, rettslige avgjørelsen foreligger, sier Pinnerød til Dagbladet.