Pågrepet i møkkakjeller - operert for andre gang

Mannen som er siktet for grovt tyveri av en bil med cyanid i, ble funnet nedgravd i gammel møkk. Han ligger fremdeles innlagt på sykehus.

CYANID: Her ble en av de antatte cyanidtyvene funnet - nedgravd i møkk. Video: Øistein Monsen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Det opplyser hans forsvarer Dag Svensson. Ifølge advokaten er den polske 52-åringen operert to ganger siden pågripelsen. Han skulle klokka 15 møtt i Romerike tingrett. Det er han ikke i stand til på grunn av helsesituasjonen.

- Jeg har ikke fått snakket med ham selv, men vet at han ikke samtykker til varetektsfengsling, sier Svensson til Dagbladet.

Under pågripelsen lørdag skal den siktede mannen ha forsøkt å slå politihunden Dolk, men endte opp med selv å bli bitt. Dette skal også være bakgrunnen for at han fremdeles er innlagt på sykehuset.

Saken fortsetter etter videoen.

CYANID-SAKEN: Antatt cyanid-tyv nekter straffskyld. Mannens forsvarer, Dag Svensson, opplyser at mannen ennå ikke er avhørt. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer Vis mer

To siktet

Mannen er en av to som er siktet for å ha stjålet en Mercedes varebil med det svært giftige stoffet cyanid, som forsvant fra Lørenskog stasjon 20. februar. Mengden cyanid som var i bilen kunne potensielt tatt livet av 125 mennesker, og tyveriet utløste en massiv politijakt.

Gjerningspersonene var imidlertid sporløst forsvunnet, og det var tilfeldigheter som førte til at de to mennene på 52 og 33 år nå er pågrepet og siktet for grovt tyveri. Begge er kjente av politiet fra tidligere, og ble til slutt stoppet i forbindelse med en rutinekontroll i Gjerdum lørdag.

- Mennene havnet i politiets søkelys på grunn av en uaktsom forbikjøring, og ønsket ikke å stoppe for politiet. Da bilen endelig stoppet, kjørte den inn i fronten på politibilen før den igjen satte opp farten, sa politiadvokat Camilla Granstrøm til Dagbladet seinere samme dag.

Vitner fikk se både bevæpnet politi, sykebil, brannbiler og to politihelikoptre som deltok i aksjonen. Den ene av pågripelsene ble av det mer spesielle slaget, etter at 52-åringen forsøkte å gjemme seg i en gammel møkkakjeller.

- Jeg har ikke fått snakket med ham, og vet derfor ikke om min klient var klar over at det var cyanid i beholderen eller om han i det hele tatt visste hva skadepotensialet av innholdet var, sier Svensson.

Saken fortsetter etter videoen.

BRANNVESENET: Her fjerner brannvesenet «cyanid»-bilen. Video: Øistein Monsen Vis mer

Lukkede dører

Forsvarer og advokatfullmektig, Maria Synnøve Mæhlumshagen, representerer den siktede 33-åringen som også er fra Polen.

I mørkegrå hettegenser, svart bukse og kortklipt hår tok han plass ved siden av Mæhlumshagen.

Advokatfullmektigen var i forkant av fengslingsmøtet ordknapp. Hun opplyste imidlertid at det ville bli bedt om lukkede dører under, noe hun i retten også fikk medhold i.

I forbindelse med helgas pågripelse, ble beholderen med cyanid funnet i de to siktedes bil. Varebilen som ble tatt fra Lørenskog stasjon er på sin side fremdeles ikke kommet til rette. 33-åringen har i etterkant blitt avhørt.

- Men jeg vil ikke gå inn på hva som har blitt sagt i avhør. Det jeg kan si er at han nekter straffskyld etter siktelsen, sier Mæhlumshagen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer