Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pågrepet i Nederland

Hassan Samriye Hashin er siktet for drapet på Hedda Karterudseter (19) i Sogndal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapssiktede Hassan Samriye Hashin (35) ble pågrepet av nederlandsk politi i går, melder Aftenposten.no.

- Jeg kan bekrefte at det er foretatt en pågripelse i anledning saken, men vi har foreløpig ikke fått en 100 prosent sikker identifikasjon av mannen. Jeg kan derfor ikke bekrefte at det er siktede som er pågrepet, sier politiadvokat Knut Broberg i Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

- En slik identifisering vil komme over helga, legger han til.

Ifølge Broberg forløp arrestasjonen i Nederland uten dramatikk.

- Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier han til Dagbladet.no.

Somaliske Hashin skal ha blitt sirklet inn av politiet på grunnlag av elektroniske spor den siste måneden. Han var etterlyst over hele verden.

Kvalt på hybelen

Hedda Karterudseter (19), opprinnelig fra Flatdal i Telemark, ble funnet kvalt på hybelen sin på Folkehøgskule i Sogndal om kvelden 28. oktober i fjor.

Hassan Samriye Hashin ble seinere siktet for forsettlig drap, blant annet etter funn av DNA på åstedet, men han hadde på dette tidspunktet forlatt Sogndal.

35-åringen reiste med buss fra bygda om kvelden 28. oktober, bare timer etter at Hedda var funnet død. Han hadde tatt ut et større pengebeløp fra banken før han forsvant.

Dersom det er Hashin som nå er pågrepet, vil han bli begjært utlevert til Norge.

SIKTET: Hassan Samriye Hashin.
DREPT: Hedda Karterudseter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media