Pågrepet med 16 skytevåpen nær Det hvite hus

En mann som amerikansk politi sier kan ha kommet med trusler mot president George W. Bush, ble pågrepet med 16 skytevåpen få kilometer fra Det hvite hus onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politi i flere delstater hadde da siden onsdag morgen vært på utkikk etter Jeffrey Cloutier (33) fra Newport i delstaten New Hampshire. Secret Service hadde nemlig mottatt informasjon som tydet på at han var på vei mot Washington med sprengstoff i bilen.

Da politiet pågrep Cloutier og hans kone var de bare 3,2 kilometer fra Det hvite hus. Det viste seg at han ikke hadde eksplosiver i bagasjen, men derimot ti rifler og seks håndvåpen.

Trusler mot Bush

Secret Service har ikke villet kommentere om Cloutier på forhånd hadde kommet med trusler mot presidenten. Ifølge Washington-politiet kan imidlertid Cloutier ha kommet med trusler. Politiet var imidlertid sparsomme med detaljer. En kilde sa imidlertid til nyhetsbyrået Associated Press at Cloutier hadde truet Bush.

- Han sa at Bush gjorde en dårlig jobb og at han skulle ta seg av ham og ta over, sa kilden på betingelse av at han fikk være anonym.

Cloutiers bestemor sier til Associated Press at barnebarnet hadde hatt problemer i det siste og at han fikk behandling for epilepsi. Hun skal imidlertid ikke ha kjent til at han hadde problemer med presidenten.

Påvirket markedet

Nyheten om at politiet i Washington var i alarmberedskap førte til nervøsitet på Wall Street.

- Nyheten om en mann med sprengstoff har ført til nervøsitet og ført til noe større salg av dollar, sa en mekler i en japansk bank.

Dollaren avsluttet imidlertid sterkere enn den begynte på grunn av stigende aksjepriser og rapporter om høyere bilsalg enn ventet.

(Reuters-NTB)

<B>KONA: </B>Kona til Jeffrey Cloutier står og følger med på at politiet finner 16 skytevåpen i bilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer