Foto: Reuters
Foto: ReutersVis mer

Pågrepet med kniv like ved Reinfeldt

73-åring hadde gjemt en stor kniv i paraplyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||STOCKHOLM (Dagbladet): Mannen ble pågrepet på Drottninggatan ved rundt lunsjtid like ved plassen der Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt drev valgkamp.

- Mannen er pågrepet mistenkt for forberedelse til grov mishandling, sier Anders Olsson i Stockholmspolitiet til Aftonbladet.

- Truende Reinfeldt var ute i gatene sammen med de andre borgerlige partilederne midt i Stockholm sentrum da mannen ble pågrepet. - Jeg kan bekrefte at det befant seg en eldre forvirret mann bevæpnet med kniv i nærheten av der statsministeren befant seg, sier Olsson.

Mannen hadde ifølge Aftonbladet opptrådt truende og flere personer så at han hadde en kniv som han forsøkte å skjule i paraplyen.

- Han ble oppdaget av folk på gata som varslet politiet, og mannen ble pågrepet, sier Olsson.

I avhør 73-åringen sitter i kveld i politiavhør.

Politiet vil verken avkrefte eller bekrefte at de tror mannen planla et attentat mot noen av de borgerlige partilederne.

- Han er mistenkt for forberedelse til grov mishandling. Det er alt jeg kan i si på nåværende tidspunkt. Så får vi se hva som kommer fram i avhør, sier Olsson.

Politiet vil foreløpig ikke si nøyaktig hvor nær Reinfeldt 73-åringen befant seg.

Sikkerheten rundt svenske toppolitikere er svært høy etter at landet først opplevde at statsminister Olof Palme ble skutt og drept i 1986 og at statsråden Anna Lindh ble knivstukket og drept på et kjøpesenter høsten 2003.