Pågrepet med luftgevær i regjeringsbygg

En 21 år gammel mann ble like før midnatt pågrepet inne i et av regjeringsbyggene i Oslo. Mannen er mistenkt for å ha skutt med luftpistol mot tilfeldig forbipasserende tidligere på kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble pågrepet i resepsjonen til et av regjeringsbyggene. Ifølge P4 jobber 21-åringen som kokk i regjeringskvartalet.

Politiet mistenker 21-åringen for å ha løsnet flere skudd med luftpistol mot en forbipasserende i Kongens gate i Oslo søndag kveld.

- Han er siktet for forsøk på legemsbeskadigelse med skytevåpen, opplyser politiadvokat Sven Røer i Oslo politidistrikt.

Totalt er tre personer pågrepet etter skytingen.

- Tre personer kjørte bil rundt i Oslo sentrum og siktet på tilfeldig forbipasserende mennesker med et håndvåpen. De som var utsatt for dette, oppfattet situasjonen som svært dramatisk. En mann ble truffet av en kule fra pistolen, men ble ikke skadd, forteller operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt.

To av de mistenkte ble pågrepet i bilen like før midnatt. De forklarte til politiet at det var 21-åringen, som da hadde stukket av, som hadde skutt.

21-åringen hadde luftpistolen på seg da han ble pågrepet. Ifølge politiet er 21-åringen kjent av dem fra tidligere forhold.

(NTB)