Pågrepet mens han gikk langs veien

Jente funnet død i bil i Telemark i natt. Mann siktet for forsettelig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Telemark har siktet en mann for forsettlig drap på ei fem år gammel jente. Jenta ble funnet i en bil i Drangedal like over midnatt.

Bilen med jenta hadde kollidert med en parkert bil, og det var en nabo som meldte fra til politiet. Jenta var aleine i bilen da naboen kom fram til åstedet.

Det er på det rene at jenta ikke døde av skader fra kollisjonen. Derfor har politiet satt i gang drapsetterforskning.

Like før klokka 07 ble den drapssiktede mannen pågrepet mens han gikk langs riksvei 38 i Kroken i Drangedal, et par kilometer fra stedet der jenta ble funnet.

Femåringen er fra Kragerø, og hun var ikke meldt savnet da hun ble funnet. Jentas mor er varslet om at datteren er funnet død, skriver varden.no.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om den drapssiktede mannens tilknytning til den fem år gamle jenta. Ifølge VG Nett har mannen nær familietilknytning.

- Rett etter midnatt fikk vi melding om et funn av ei lita jente i en bil. Da vi kom til stedet konstanterte leger raskt at hun var død, sier visepolitimester i Telemark Rune Karlsen til Dagbladet.no.

- På bakgrunn av synlige skader på jenta og omstendighetene forøvrig så har vi iverksatt drapsetterforskning, opplyser Karlsen. 

 KOLLIDERTE VED GÅRDSTUN:  Det var ved innkjørselen til denne gården i Kroken i Drangedal at bilen med den drapssiktede mannen og den fem år gamle jenta kolliderte med en parkert bil like over midnatt. Politiet har bekreftet at det er drapssiktede som eier bilen. I formiddag arbeider politiet på åstedet (til høyre på bildet). MMS-foto: Arild Enger.
KOLLIDERTE VED GÅRDSTUN: Det var ved innkjørselen til denne gården i Kroken i Drangedal at bilen med den drapssiktede mannen og den fem år gamle jenta kolliderte med en parkert bil like over midnatt. Politiet har bekreftet at det er drapssiktede som eier bilen. I formiddag arbeider politiet på åstedet (til høyre på bildet). MMS-foto: Arild Enger. Vis mer

Mann pågrepet 

Politiet jaktet med helikopter på en mistenkt person, etter tips fra publikum. Ved 06.50-tiden ble mannen pågrepet gående til fots langs riksvei 38, noen kilometer fra funnstedet, melder VG.  

Visepolitimester Runar Karlsen bekrefter til Dabladet.no at personen som er siktet også er eier av bilen jenta ble funnet i.  

Bilen ble funnet i Kroken, i nærheten av Neslandsvatn.


(Dagbladet.no kommer med mer)

Pågrepet mens han gikk langs veien