Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrepet på Costa Rica

Svensken Tony Olsson som er siktet for bankran og drapet på to politimenn i Sverige, ble pågrepet i Costa Rica i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsson hadde lovet å overgi seg til svensk politi, men de kunne ikke vente og fikk en lokal dommer til å utstede arrestordre på svensken. 26 år gamle Olsson blir nå bli begjært utlevert til Sverige.

Svensken har vært under overvåking av det lokale politiet mens han har oppholdt seg i Costa Rica. Han har unngått å bli pågrepet fordi en dommer i San Jose ønsket flere dokumenter fra svensk politi før han godkjente en arrestordre.

I går kveld, lokal tid, var papirarbeidet i orden. Noen timer omringet spesialtrente politistyrker svensken, og pågrep han. Selve pågripelsen skal ha skjedd uten noen form for dramatikk. Svensken ble ført til en celle. Senere ble han avhørt, før han nå trolig blir utlevert til Sverige.

Ni dager etter at to politimenn ble likvidert av tre bankranere på rømmen, er de tre siktede i saken pågrepet. De to andre pågrepne ble skadet i skuddveksling med politiet. Sistemann, Tony Olsson, har allerede ovenfor sin mor innrømmet at han var med på bankranet, men at han ikke har drept noen politimenn.