Pågrepet sjåfør er identifisert

Mannen som er pågrepet for å ha kjørt på og drept ti personer med en varebil i Toronto, er nå identifisert.

- HAN HAR ØDELAGT SÅ MANGE LIV: 23. april kjørte en varebil inn i en folkemengde i Toronto i Canada. Minst ti er drept. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld norsk tid kjørte en varebil inn i en folkemengde i Toronto i Canada. Nå er den pågrepne sjåføren av kanadisk politi blitt identifisert som 25 år gamle Alek Minassian fra bydelen Richmond Hill.

Mannen er ikke tidligere kjent for politiet, sier sjef for Toronto-politiet, Mark Saunders.

Saunders forteller at hendelsen begynte nær krysset mellom Younge Street og Finche Avenue, og fortsatte langs Younge Street. Ifølge andre kilde skal bilen har kjørt i nærmere to kilometer på fortauet, med en fart opp mot 100 km/t.

Politiet mener at alt tyder på at ugjerningen ble gjort med overlegg.

- På dette tidspunktet og med den informasjonen vi sitter på, er det ingenting som tyder på at den mistenkte har tilknytning til noen terrorgrupper, sier Saunders på en pressekonferanse natt til tirsdag.

Ti drept

Seinere bekreftet det lokale politiet at ti personer ble drept, og 15 skadd i hendelsen. Politisjef Saunders sier på pressekonferansen at de ennå ikke har klart å identifisere alle ofrene.

De brutale bildene fra stedet viser knuste glass, skadde personer og en hvit varebil med betydelige skader i frontpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer