Pågrepet sjåfør er identifisert

Mannen som er pågrepet for å ha kjørt på og drept ti personer med en varebil i Toronto, er nå identifisert.

- HAN HAR ØDELAGT SÅ MANGE LIV: 23. april kjørte en varebil inn i en folkemengde i Toronto i Canada. Minst ti er drept. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld norsk tid kjørte en varebil inn i en folkemengde i Toronto i Canada. Nå er den pågrepne sjåføren av kanadisk politi blitt identifisert som 25 år gamle Alek Minassian fra bydelen Richmond Hill.

Mannen er ikke tidligere kjent for politiet, sier sjef for Toronto-politiet, Mark Saunders.

Saunders forteller at hendelsen begynte nær krysset mellom Younge Street og Finche Avenue, og fortsatte langs Younge Street. Ifølge andre kilde skal bilen har kjørt i nærmere to kilometer på fortauet, med en fart opp mot 100 km/t.

Politiet mener at alt tyder på at ugjerningen ble gjort med overlegg.

- På dette tidspunktet og med den informasjonen vi sitter på, er det ingenting som tyder på at den mistenkte har tilknytning til noen terrorgrupper, sier Saunders på en pressekonferanse natt til tirsdag.

VAREBILEN: I denne varebilen kjørte en person inn i en folkemengde i Toronto i Canada. 10 ble drept og 15 skadd. Foto: NTB Scanpix
VAREBILEN: I denne varebilen kjørte en person inn i en folkemengde i Toronto i Canada. 10 ble drept og 15 skadd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
AVSTENGT: Politisjef Mark Saunders forteller at hendelsen begynte nær krysset mellom Younge Street og Finche Avenue, og fortsatte langs Younge Street. Foto: NTB Scanpix
AVSTENGT: Politisjef Mark Saunders forteller at hendelsen begynte nær krysset mellom Younge Street og Finche Avenue, og fortsatte langs Younge Street. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ti drept

Seinere bekreftet det lokale politiet at ti personer ble drept, og 15 skadd i hendelsen. Politisjef Saunders sier på pressekonferansen at de ennå ikke har klart å identifisere alle ofrene.

De brutale bildene fra stedet viser knuste glass, skadde personer og en hvit varebil med betydelige skader i frontpartiet.

- Han meide dem bare ned på fortauet - en etter en, sier et øyenvitne til hendelsen til CTV News, Ali Shaker.

Han hevder også at bilen kjørte ned en person med barnevogn.

- Personen har ødelagt så mange menneskeliv i dag, avslutter han.

Pågrepet sjåfør er identifisert
Fortvilelse: Vitner til hendelsen reagerte med fortvilelse. Foto: NTB Scanpix
Fortvilelse: Vitner til hendelsen reagerte med fortvilelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dramatisk pågripelse

Varebilen ble stanset et par kvartaler unna åstedet og 22 minutter etter at hendelsen startet. I en to minutter lang video som er blitt spredt av kanadiske medier, kan man se pågripelsen av den mistenkte sjåføren.

Der ser det ut til at den mistenkte rettet et håndvåpen mot politiet etter å ha forlatt varebilen. Mannen gjør flere truende bevegelser med gjenstanden, uten at politiet avfyrer skudd. De roper derimot flere ganger at han må legge seg ned.

- Skyt meg i hodet, kan man høre den mistenkte si i videoen.

Den dramatiske sekvensen varer i nesten ett minutt før politiet klarer å legge mannen i bakken. I etterkant av pågripelsen har politiet avvist at det var et våpen den mistenkte sjåføren holdt i hånda.

Rørende støtte

Toronto er den mest folkerike byen i Canada med hele 2,5 millioner innbyggere. Som kanadiere flest, holder også mange av disse innbyggerne det lokale hockeylaget tett til sitt bryst.

Mandag kveld markerte Toronto Maple Leafs hendelsen, før kampen mot Boston Bruins, med ett minutts stillhet.

- Våre tanker går til ofrene, de pårørende, nødetatene og alle som ble påvirket av hendelsen. Hele Toronto er med dere, sa speakeren under kampen, ifølge Business Insider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer