Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pågrip serieforbryteren før han slår til igjen

Politiet etterlyser mannen på bildet etter tre voldtektsforsøk. Ofrene pekte ham ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hvis han står bak tre voldtektsforsøk er det en betydelig risiko for at han kan slå til igjen. Jeg håper folk som sitter med informasjon tar kontakt med politiet, sier 19-åringen til Dagbladet.no via sin bistandsadvokat Trine Rjukan.

Hun er ett av ofrene etter mannen politiet nå etterlyser for å ha stått bak tre voldtektsforsøkt i Oslo i sommer. I dag gikk de ut med to overvåkingsbilder av mannen de mener står bak forsøkene.

Kvinnen (19) er personen som på brutalt vis ble overfalt på brua mellom Byporten og Bussterminalen 29. juli i fjor.

- Mulig serieforbryter 

Hun forteller at hun er sterkt preget etter hendelsen i sommer, men at hun glad for at politiet gjør fremskritt i etterforskningen.

- Hun er fortsatt redd for å gå ut om kvelden. Det var sjokkerende for henne å få vite at hun kan ha blitt utsatt for en serieforbryter, sier Rjukan.

Politiet sier de er mer enn sikre på at det er mannen på bildet som står bak forsøkene.

- Det er ting som ligger i etterforskningen som gjør at vi har skjellig grunn til å mistenke dette. Vi ville aldri ha gått ut med disse bildene eller knyttet de tre sakene sammen hvis vi ikke hadde god grunn til det, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved sedelighetsavsnittet i oslopolitiet til Dagbladet.no.

ETTERLYST: Politiet tror denne mannen står bak tre voldtektsforsøk i fjor sommer. Her avbildet av overvåkingskameraer i nærheten av Byporten og Trefoldighetskirken i Akersgata. Foto: POLITIET
ETTERLYST: Politiet tror denne mannen står bak tre voldtektsforsøk i fjor sommer. Her avbildet av overvåkingskameraer i nærheten av Byporten og Trefoldighetskirken i Akersgata. Foto: POLITIET Vis mer

- Ofrene pekte ham ut

Hun sier at flere av ofrene har sett overvåkingsvideoen. Hun er sparsommelig med detaljer, men går langt i å bekrefte at det er de tre ofrene som har pekt ut gjerningsmannen, og at de derfor velger å gå ut med bildene.

- Kvinnene har selvfølgelig bidratt her. Vi innhenter mye informasjon i vår etterforskning, og de fornærmede har vært veldig viktig i forhold til dette sier, sier hun.

Kan det tolkes slik at en eller flere av kvinnene har kjent igjen mannen på bildet?

- Det kan godt tolkes slik, sier politioverbetjenten.

Varierende beskrivelse

Ifølge politiet skal den ukjente mannen å ha stått bak følgende voldtektsforsøk:

* Lørdag 14. juli 2007 mellom klokka 01 og 02 ble en 20 år gammel kvinne forsøkt voldtatt i Knut Alvssons vei på Sinsen. Hun var på vei hjem da hun ble kontaktet av gjerningsmannen

image: - Pågrip serieforbryteren før han slår til igjen

* I tre tida natt til søndag 29. juli 2007 ble en 18 år gammel kvinne (nå 19 år) overfalt på brua mellom Byporten og Bussterminalen og forsøkt voldtatt.

Les: 18-åring utsatt for brutalt voldtektsforsøk

* Lørdag 11. august 2007 cirka klokka 01 ble en 26 år gammel kvinne kontaktet av gjerningsmannen da hun var på vei opp Grensen i retning Akersgata. Han har gått videre sammen med henne fram til Trefoldighetskirken i Akersgata, hvor hun ble overfalt og forsøkt voldtatt.

Politiet håper bildene publisert via media kan bidra til at mannen som forsøkte å voldta 19-åringen og de to andre fornærmede kan føre til tips om hvem denne mannen kan være. 

Politiet har ingen god beskrivelse av mannen utover bildene som ble publisert i dag.

- De tre jentene som har forsøkt å beskrive han sier helt forskjellige ting. Han blir beskrevet som alt fra 25 til 40 år gammel, så det er en hel generasjon mellom dem. Det vi kan si er at alle tre mener han er mellom 170- 175 centimeter høy og at han snakker gebrokken norsk. En av de fornærmende mener at han har en føflekk ved munnen, sier Rynning Aasen.

FULGTE ETTER: 19-åringen som ble forsøkt voldtatt på brua i Oslo sentrum ble fulgt av gjerningsmannen fra Trafikanten, rundt kjøpesenteret og opp på brua. Han ønsket å følge henne hjem fordi det kunne være farlig å gå alene midt på natta. Da skal ha slått til.
ÅSTEDET: Her på brua som knytter Byporten, Oslo City og Bussterminalen i Oslo sentrum ble den nå 19 år gamle jenta forsøkt voldtatt 29. juli i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!