Pågripelse 34 år etter flykapringen

En person ble drept da et passasjerfly ble kapret i Aten i 1985. Torsdag denne uka ble en mann pågrepet i forbindelse med saken.

PÅGREPET: En 56-åring som skal ha vært delaktig i en flykapring i 1985 er satt i arrest. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De slår passasjerene, de slår passasjerene! De truer med å drepe dem! Vi må lande. Vi må ha brennstoff. Nå!

«Den dramatiske samtalen mellom cockpit på det kaprede flyet og tårnet på flyplassen i Beirut ble sendt ut av radio- og fjernsynsstasjoner verden over i går kveld og ga en liten smakebit på et drama hvor vold og desperasjon spilte hovedrollen», skrev Dagbladet 15. juni 1985.

Dagen i forveien hadde to menn med våpen kapret et fly kort tid etter at det tok av fra Aten. En amerikansk marinedykker ble drept og det skulle ta 17 dager før alle gislene om bord fikk gå fri.

Torsdag denne uka, 34 år etter kapringen, ble en 65 år gammel mann pågrepet i Mykonos i forbindelse med flykapringen og en kidnappingssak fra 1987, ifølge BBC.

Skal utleveres

Ifølge lokale medier ble mannen oppdaget under en passjekk, da et cruiseskip ankom Mykonos. Han er varetektsfengslet i påvente av utlevering til Tyskland. Også den tyske storavisa Bild skriver om pågripelsen. Ifølge avisa ble pågripelsen gjort etter forespørsel fra tyske myndigheter. Det skal ha vært to europeiske arrestordre på mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer