Pågripelse etter at eksplosjon rammet politibil i Malmö

Det svenske politiet har pågrepet en mistenkt, ifølge avisa Aftonbladet.

EKSPLOSJON: En eksplosjon rammet denne politibilen i Malmö fredag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
EKSPLOSJON: En eksplosjon rammet denne politibilen i Malmö fredag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Siste: Politiet har pågrepet én mistenkt gjerningsmann, ifølge Aftonbladet.
  • Ifølge avisa, som viser til ikke offisielt bekreftede opplysninger, er det snakk om en tidligere straffedømt mann i 20-årene.
  • Politiet undersøker nå overvåkningskameraer ved Värnhemstorget. Etterforskerne ønsker å finne ut mer om hendelsesforløpet.

(Dagbladet): Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.25.

Den svenske avisa skriver at bilen sto parkert i Sallerupsvägen i Malmö sentrum da eksplosjonen fant sted. Innsatsstyrker er nå på stedet, blant annet i form av en bombegruppe, og politiet jakter på en enslig mistenkt.

- Vi er i gang med letingen. En gjerningsmann ble sett løpende fra åstedet, sier Fredrik Bratt ved politiet i Malmö til Expressen.

Samme avis skriver at et større område er avsperret. Dette etter en eksplosjon som skal ha fått veggene til nabohusene til å riste.

- Hele høyresiden av bilen er sprengt. Bakruta også. Det lukter vondt og bilen ryker, sier et øyenvitne om eksplosjonen som ikke skal ha medført noen personskader.

- Smellet var veldig høyt, og det ryker fortsatt fra motoren. Det skytes opp mye fyrverkeri nå, men dette var veldig mye kraftigere, sier et annet til avisa Aftonbladet.

Ifølge Expressen regner politiet eksplosjonen som en isolert hendelse. Derfor mener de at trusselbildet er uendret i det aktuelle området.

Dagbladet oppdaterer saken.