Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aarhus:

Pågripelse etter at søskenpar ble forlatt

Søskenparet, som trolig er av afghansk opprinnelse, ble funnet forlatt i en travel handlegate i Aarhus lørdag.

STOD ALENE HER: I Park Allé i Aarhus, rett overfor rådhuset i danske Aarhus, stod de to små barna helt alene. Foto: Mikkel Berg Pedersen /Ritzau / Scanpix
STOD ALENE HER: I Park Allé i Aarhus, rett overfor rådhuset i danske Aarhus, stod de to små barna helt alene. Foto: Mikkel Berg Pedersen /Ritzau / Scanpix Vis mer

Søndag besøkte Østjyllands politi flere adresser i Jylland i forbindelse med etterforskningen av saken. I den forbindelse er to personer nå i politiets varetekt fordi politiet ønsker å sikre deres identitet.

Ytterligere en person til har blitt pågrepet, opplyser politiet i en pressemelding.

- Vi jobber ut fra mistanken om at barna har kommet til Danmark sammen med noen personer som oppholder seg eller har oppholdt seg ulovlig i landet. Gjennom vår etterforskning fant vi fram til noen personer som kan ha en relasjon til barna. Nå skal videre avhør og undersøkelser gjøre oss klokere på hvordan barna havnet på gata i Aarhus, sier politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Forlatt i Aarhus

Gutten, som antas å være mellom to og tre år gammel, ble funnet stående ved siden av en sportsvogn der det satt en rundt ett år gammel jente.

Politiet antok først at barna var østeuropeiske, men mener nå å kunne fastslå at de er av afghansk opprinnelse og snakker den persiske dialekten dari, det ene av de to mest utbredte språkene i landet, skriver DR.

Nå skal en tolk forsøke å fastslå om dette stemmer, opplyser vaktsjef Lars Bisgaard ved Østjyllands Politi.

De to barna ble oppdaget av en person som fattet mistanke. Etter først å ha ventet sammen med dem i en halvtime, kontaktet vedkommende politiet.

Politiet lette etter barnas foreldre i butikker og restauranter i området, men uten hell. Overvåkingskamera i området ble også undersøkt, i håp om å avdekke hvem som fulgte barna inn i Park allé og etterlot dem der.

- Massiv interesse

Barna blir tatt hånd om av Familiesenteret i Aarhus kommune, og har det etter omstendighetene fint, ifølge politiet.

Politiet opplever en massiv interesse for saken, og skriver i pressemeldingen at de har fått mange telefoner fra publikum og presse.

- Vi har opplevd en massiv interesse fra publikum, som både har tipset oss og tilbudt å ta seg av barna, og det er vi veldig takknemlige for. Nå har vi snevret inn etterforskningen, og har noen konkrete ledetråder å følge. Men hvis du har en identitet på barna eller deres foreldre, må man veldig gjerne ringe oss, sier politiinspektør Kjeldgaard.

Politiet kaller inn til pressemøte klokka 15 mandag ettermiddag, hvor de skal fortelle ytterligere på pågripelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media