Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågripelse i åtte år gammel drapssak

Det opplyser Oslo-politiet i en pressemelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte år etter at 33-åringen rømte Norge etter ett drap og et drapsforsøk i Oslo i 2008, ble han tatt av tysk politi for et annet forhold. Lørdag blir han framstilt for varetekt i Oslo tingrett.

Den drapssiktede somaliske mannen ble utlevert fra Tyskland og ankom torsdag Norge. Åtte år etter at han og fire andre menn møttes i en park ved Holst gate på Grünerløkka i Oslo natt til 24. mars 2008, ble han til slutt pågrepet. Under møtet på Grünerløkka oppsto en konfrontasjon og en rekke skudd avfyrt. En mann tidlig i 20-åra døde av skuddskader og en annen ble truffet av et streifskudd.

To menn ble siktet etter hendelsen. Den ene meldte seg selv for politiet dagen etter, den andre forsvant. Det er denne mannen som nå er pågrepet av tysk politi og utlevert til Norge.

Fant etterlysning - Vi har grunn til å tro at mannen har oppholdt seg i hjemlandet en periode etter drapet. Han ble tatt nå etter at han var pågrepet av tysk politi for et annet forhold. De fant vår åtte år gamle etterlysning av mannen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB fredag kveld. Lørdag vil mannen bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Etter at han ankom Norge torsdag har politiet gjennomført ett innledende avhør med 33-åringen.

- Det er mye vi ennå ikke har snakket om, men i avhøret knytter han seg til handlingen for åtte år siden, sier Metlid.

-  Var til stede Den siktede har fått oppnevnt advokat Frode Sulland som forsvarer.

- Min klient har så langt bekreftet at han var til stede da drapet skjedde i 2008, men det vil være uriktig av meg å si noe mer før fengslingsmøtet, sier Sulland til NTB.

(NTB)

Hele Norges coronakart