Pågripelse i gjengdrapssaken

RASTA (Dagbladet.no): Politiet pågrep ved 19-tiden en person i forbindelse med gjengdrapet på Tøyen. Politiet løslot mannen etter kort tid, og det hele ble karakterisert som en misforståelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestasjonen skjedde på Rasta i Lørenskog ved 19-tiden. Det ble gitt ordre om bevæpning, men pågripelsen var helt udramatisk. Mannen ble pågrepet på et spisested i nærheten av sitt hjemsted på Lørenskog. Hjemmet ble så grundig ransaket.

- Vi har pågrepet en person i forbindelse med det som skjedde på Tøyen, sa operativ uteleder Geir Rønningen til Dagbladet.no like etter pågripelsen. Han så ikke bort i fra at det ville komme flere pågripelser i løpet av kort tid.

Rønningen oppga at mannen var siktet i saken, men at han ikke var en av de to som er etterlyst med navn og bilde. Etter det Dagbladet.no erfarer er mannen et sentralt medlem av den såkalte B-gjengen.

Senere i kveld avviste Oslo-politiet at mannen ble pågrepet i forbindelse med gjengdrapet på Tøyen, selv om han faktisk er siktet for medvirkning til drapet. Politiet hevder han ble arrestert i forbindelse med en narkosak. Det ble funnet et mindre kvantum narkotika under gjennomsøkingen av hjemmet. Nå er altså mannen løslatt.

Ville stille opp - politiet sa nei

Den arrestertes advokat Jon Christian Elden, som også representerer den etterlyste Imran S. Ali, oppgir til Dagbladet.no at arrestasjonen var en misforståelse fra politiets side, og at han ikke er begjært pågrepet i forbindelse med gjengdrapet.

- Fredag tilbød vi politiet at han og flere andre av de siktede kunne stille opp i avhør, da sa de at de ikke hadde tid til å avhøre han.

Dagbladet.no følger saken.